Ämmätsässä suksittiin kuuseen madekeiton voimin

Ämmätsän Kylätalolla vietettiin 15. helmikuuta koko perheen hiihtotapahtumaa. Tämän talven heikko lumitilanne ei vaikuttanut kyläläisten optimismiin, ja mahdollisista epäilyistä huolimatta lauantaiaamuna lähipellolla oli aivan riittävästi valkoista leikkimieliseen kisailuun.

Päivän erikoisuus oli triplahiihto, jossa kolmen hengen joukkueet lykkivät vauhtia yhteistuumin vanhanajan tervasuksilla. Paikalle kutsutuista itäpuolen kylistä joukkueet oli saatu koottua Rautajärveltä ja Puutikkalasta. Liekö syy kotikenttäedun vai minkä, mutta voittajaksi julistettiin tiukan kisan jälkeen Kyläyhdistyksen omien poikien joukkue.

Nappulahiihdoissakin oli kolme sarjaa, jokaiselle osallistujalle omansa. Pienin nappula varustettiin matkaan isompien lainasuksilla, mutta se ei matkan taittamista haitannut. Maalissa tuuletettiin suuren maailman tyylin mitali kaulassa.

Hiihto-osuuksien jälkeen siirryttiin Kylätalolle nauttimaan herkullista madekeittoa ruisleivän kera. Ei pihistelty kalassa, kermassa tai voissa, ja se kyllä maistui lopputuloksessa. Ruokailun jälkeen seurasi triplahiihtäjien palkinnonjako, jossa huomioitiin kaikki neljä joukkuetta. Kaikkien hiihtoihin osallistuneiden kesken arvottu K-Järvikansan lahjoittama herkkukori matkasi Rautajärvelle.

Hilpeä lauantaipäivä päättyi perinteisiin arpajaisiin, jossa onnettaren niin suodessa saattoi voittaa kaikenlaista mukavaa aina jalkahoidosta katiskaan.