Luonnonkosmetiikan suosio kasvaa koko ajan  

Luonnonkosmetiikka on tullut parin viime vuoden aikana vauhdilla markkinoille. Myös yhä useampi kuluttaja arvostaa tuotteissa niiden luonnonmukaisuutta ja turhien kemikaalien välttämistä. Enää luonnonkosmetiikkakaupoille ei välttämättä tarvitse lähteä keskustan erikoisliikkeisiin, vaan monista marketeistakin löytyy vaihtoehtoja luonnonkosmetiikasta pitäville. Kangasalan Ilkkoon avattiin muutama viikko sitten Ekokampaamo, jonka kaikessa toiminnassa luonnonmukaisuus on keskiössä.

– Olen työskennellyt parturi-kampaajana kolmekymmentä vuotta ja kiinnostuin luonnonaineilla tehtävistä hoidoista muutama vuosi sitten ja kävin vuoden mittaisen koulutuksen, joka perehdytti hyvin aiheeseen, Ekokampaamoa pitävä Satu Virtapohja kertoo.

Ekokampaamon valikoimissa on esimerkiksi intialaista päähierontaa, savi- ja yrttihoitoja, kasvivärjäyksiä, merilevähoitoja, energialeikkauksia sekä kampauksia ja meikkauksia.

– Energialeikkauksessa hiusten annetaan pesun jälkeen kuivua vapaasti luonnolliseen asentoonsa ja leikkausta tehdään tietyllä tekniikalla pikkuhiljaa ja moneen kertaan niin kauan, että hiukset ovat kuivat. Toki teen kampaamossa ihan tavallisiakin hiustenleikkauksia, Virtapohja selventää.

Virtapohja on yllättänyt siitä, kuinka tehokkaita sataprosenttiset luonnonaineet voivat olla.

– Kun otin ensimmäisen kerran merilevähoidon hiuksiini, huomasin, kuinka aineenvaihdunta lähti hyvin tehokkaasti käyntiin, Virtapohja muistelee.

Pälkäneen Rautajärvellä HiusSaaga-nimistä kampaamoa pitävä Satu Virtapohja laajensi toimintaansa Kangasalle ja Ilkkoon, jossa hän pitää ekokampaamoa. Virtapohja ottaa asiakkaita vastaan osan viikkoa Rautajärvellä ja osan viikkoa Kangasalla. Ekokampaamon tiloissa työskentelee myös Virtapohjan puoliso Jukka Vaittinen, joka tekee kalevalaista jäsenkorjausta.

 

Merilevät hiuksissa.

Levät hiuksiin ja menoksi

Miltä tuntuu merilevä hiuksissa? Otimme selvää.

Astelen Ekokampaamon ovista sisään kenties hieman varautuneena. Onkohan tämä ihan hihhulihommaa? Olen aika laiska hoitamaan hiuksiani – käytössä ovat pääasiassa vain shampoo ja hoitoaine – joten mitähän tästä nyt tulee?

Kangasalan Ekokampaamon yrittäjä Satu Virtapohja tulee ottamaan minut vastaan. Kengät pois, villasukat jalkaan ja parturintuoliin istumaan. Ei tässä mitään erikoista olekaan.

Virtapohja on keitellyt kuivatetusta merilevästä jo aiemmin keitoksen, joka nyt jäähtyy kattilassa. Keitoksessa ei ole mitään muuta kuin vettä ja merilevää. Virtapohja aloittaa käsittelyn harjaamalla hiukseni, minkä jälkeen ne pestään. Pesun jälkeen hiuksiin levitetään merilevä.

– Keittämisen jälkeen siivilöin merilevä-vesikeitoksesta vain roskat pois, ja seos on valmis.

Valmis seos levitetään pesupaikalla hiuksiin ja hiuspohjaan. Ensin ei tunnu miltään, sitten päänahassa alkaa pieni kihelmöinti.

Lopputulos.

– Tämä kuuluu asiaan, Virtapohja vakuuttaa.

Kun merileväseos on levitelty kokonaisuudessaan päähäni, hiusteni päälle taiteillaan paketti, jotta levä pysyy kosteana. Hiusnaamio saa vaikuttaa 20 minuuttia. Merilevässä, varsinkin punaisessa sellaisessa, on paljon karrageenia. Karrageeni puhdistaa hiusta tehokkaasti ja myös paikkaa ja kosteuttaa sitä.

20 minuutin jälkeen merilevä huuhdellaan hiuksista vedellä. Kuivaamisen jälkeen on valmista. Hiukset näyttävät käsittelyn jälkeen kiiltävämmiltä kuin ennen sitä. Ne myös tuntuvat mukavan ilmavilta. Kuinka kauan vaikutus kestää?

– Kyllä vaikutuksen huomaa muutaman pesun ajan, kunhan et nyt heti lähde vaikkapa uimahalliin liottamaan hiuksiasi vedessä, Virtapohja kertoo.

 

 

 

 

Merilevää, savea ja yrttihoitojen aineksia purkeissa. Siivilässä on keitettyä ja siivilöityä merilevää.