Linja-autopysäkkien paikat vaihtuvat Kangasalan torilla

Uudet katujärjestelyt otettiin käyttöön keskiviikkona puoliltapäivin Kangasalan keskustassa torin viereisellä Onnikkatiellä. Linja-autoliikenne ja kaikki torin linja-autopysäkit siirtyivät uudelleen rakennetulle, yksisuuntaiselle Onnikkatielle.

Tie muodostaa lenkin, jonka linja-autot kiertävät myötä päivään. Pohjoispuolelle – pysäkille numero 8035 – pysähtyvät linjat 40, 42, 43, 44 ja 45 sekä Tampereelle ja Virroille menevät pikavuorot. Eteläpuolen pysäkille numero 8034 pysähtyvät linjat 40A, 40B, 41, 42 ja 43 sekä Helsinkiin ja Lahteen menevät pikavuorot.

Onnikkatielle on myös osoitettu linja-autojen ajantasauspysäkki sekä pysäköintipaikka palveluliikenteelle. Tielle ajaminen on sallittua linja-autoille, palveluliikenteelle ja huoltoajolle.

Tien katualueen rakentamistöistä vastasi Pallas Rakennus Oy, joka rakensi myös vanhan linja-autoaseman tilalle kerrostalon.

Onnikkatien kautta ajavat jatkossa niin saapuvat kuin lähtevätkin vuorot ja lähi- sekä kaukoliikenne.