Kunnan puhelinvaihteesta tuli apuluuri

Pälkäneen kunnan puhelinvaihde on jatkossa poikkeuksellisesti myös apupuhelin. Kunnantalon puhelinkeskus ohjaa avun luo soittajia, jotka tarvitsevat apua esimerkiksi kaupassa, apteekissa tai muissa tarvittavissa paikoissa asiointiin.

Puhelinvaihteesta saa yhteystiedot soittajaa lähellä asuvalle vapaaehtoiselle auttajalle.

Pälkäneellä toimii avustusrinki, joka tarjoaa apua koronaviruksen riskiryhmässä tai karanteenissa oleville ja sairastuneille.

Puhelinnumeroon 03 579 11 vastataan arkisin kello 9–15, muina aikoina vapaaehtoisten yhteystietoja voi kysyä numerosta 020 757 9191 Pälkäneen Apteekin aukioloaikoina. Avustajien yhteystietoja saa myös seurakunnan kautta.

Numeron ja vapaaehtoisten kautta voivat myös esimerkiksi kauempana asuvat mahdollisesti huolestuneet sukulaiset saada tarkastettua sukulaistensa vointia.

Kangasalla on perustettu kauppakassi-neuvontapuhelin, joka auttaa asukkaita numerossa 044 481 3075 kello 8-16.

Numerossa opastetaan muun muassa kauppojen kotiinkuljetuksen tilaamisessa ja kerrotaan alueen kauppojen kuljetuspalveluista sekä yksityisten palveluntuottajien tarjoamista vaihtoehdoista.

Numeron kautta jaetaan kaupungille  ilmoitettujen naapuriapua antavien yksityishenkilöiden, yhdistysten, seurojen sekä yritysten yhteystietoja. Kaupunki toimii tiedon välittäjänä eikä vastaa palveluiden sisällöstä, hinnasta tai laadun valvonnasta.

Kaupunki suosittaakin, että ikääntyneet pyytäisivät apua ensisijaisesti läheisiltä tai kaupungilta eivätkä luovuttaisi rahojaan tai omia pankkikortteja esimerkiksi ovella apua tarjoaville tuntemattomille henkilöille.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?