Jäivätkö ystävät taas tapaamatta viikonloppuna – leikkimielisen testin avulla lasket helposti, podetko huonoa omatuntoa syystä vai syyttä

Podetko huonoa omatuntoa siitä, että et kiireiltäsi ehdi tavata ystäviä vaikka käytössäsi olisi keskimäärin 52 viikonloppua vuodessa? Täytä  oheinen laskentakaavio, niin näet, onko omantunnontuskiin oikeasti aihetta!

X / 52 syytä olla tapaamatta ystäviään

52 viikonloppua

– 16 viikonloppua  Päiväkoti-ikäinen lapsi sairastaa jopa sata päivää vuodessa. Osa näistä päivistä osuu vääjäämättä viikonloppuun. Alakouluikäistä vanhemman lapsen myötä määrän voi puolittaa, mutta vastaavasti lasten lukumäärä (2/3/4/5+) toimii tässä kertoimena.

– 4 viikonloppua  Oma tai puolison/kumppanin sairaustapaus. Jos asut yksin, voit puolittaa määrän.

– 2 viikonloppua  Kyläilyn vastapuolen sairastuminen (ks. perustelut yllä).

– 3 viikonloppua  Loma-aikoina (syys-, joulu- ja talviloma) ainakin yksi viikonloppu alusta tai lopusta menee johonkin tosi tärkeään säätämiseen tai ihan vain ihmettelyyn.

– 3 viikonloppua Jouluna, pääsiäisenä ja juhannuksena kaikki ovat jossain tavoittamattomissa. Tai ainakin sanovat niin.

– 5 viikonloppua Kesälomalla on kyläilyn molemmilla osapuolilla aivan liikaa menoja ja aikataulujen yhteensovittaminen on käytännössä mahdotonta. Sukulaisissakin pitäisi käydä, ja olla rauhassa mökillä.

– 8 viikonloppua  Sukulaisten ja hyvien naapureiden juhlat: syntymäpäivät, häät, hautajaiset, grillijuhlat… Jos sukusi on iso, käytä kerrointa 1,5. Jos olet parisuhteessa, käytä kerrointa 2. Jos puolisollasi on iso suku, käytä kerrointa 2,5.

– 1 viikonloppu Kummilapsen syntymäpäivä tai muu huomioiminen. Käytä kerrointa kummilastesi määrän mukaan.

– 1–6 viikonloppua (arvioi, montako / vuosi keskimäärin) Omat sukulaispainotteiset juhlat: syntymäpäivä, ristiäiset, tupaantuliaiset, valmistujaiset, (ei hautajaiset). Käytä kerrointa 2, jos olet parisuhteessa ja kerrointa 3, jos olet lapsellinen.

– 1–2 viikonloppua  Työmeno. Työkeikka, työpaikan pikkujoulut, työmatka… Jos puolisosi on työelämässä, käytä kerrointa 2.

– 1–3 viikonloppua  Oma muu meno. Joululahjaksi saadut liput Jean-Michel Jarren konserttiin, paikallislehden kilpailusta voitetut elokuvaliput… Käytä kerrointa 2,5, jos puolisosi/kumppanisi on aktiivisesti mukana esimerkiksi vapaaehtoistyössä.

– 3 viikonloppua  Harrastuseste. Puolison ratsastusleiri, lasten jääkiekkoturnaus tai oma telttailukerhon vuosittainen kokoontuminen.

– 1 viikonloppua Kemiaeste. Yksi vierailuikkuna olisi avoinna, mutta sen estää eläinallergia, tosi ärsyttävä kaverin vaimo, se yksi kerskailija jota oma puoliso ei voi sietää tai se, että ystäväpariskunta on muuttanut kaikista paikoista juuri Suoramalle.

– 3 viikonloppua Muuttuja X. Auto hajoaa, kalentereihin on tullut sekaannus, kiinalaisperäinen virus pistää koko maan sekaisin ja tärkeysjärjestyksessä ”pakko hoitaa” -luokituksen kotihomma kaatuu vesivahingon tavoin päälle.

– 1 viikonloppu Ei vaan oikeasti jaksa.

Lopputulos: Minulle jää aikaa tavata ystäviäni _____ viikonloppuna vuodessa.