Veijat ovat pyörittäneet kahvila-ravintolaa Lahdentien kupeessa jo 30 vuotta – Rantakelo sijaitsee upealla paikalla Pintele-järven rannalla

Lahdentien kupeessa Pälkäneen Kärväntälässä on seissyt pian 35 vuotta hirsimökki, joka kätkee sisäänsä tunnelmallisen kahvilan. Kahvila-ravintola Rantakelon toisella puolella aaltoilee Pintele.

– Meillä on paljon vakikävijöitä, joita näkee varsinkin kesäisin. On ihanaa nähdä tuttuja kasvoja vuosi toisensa jälkeen, Rantakelon yrittäjä Maarit Veija miettii.

Moni Rantakelossa lapsena vanhempiensa kanssa käynyt palaa kahvittelemaan Rantakeloon oman jälkikasvunsa kanssa. Yrittäjän mielestä onkin hienoa, että työvuodet ovat tuoneet elämään paljon uusia tuttavuuksia ja hyviä ystäviäkin.

Kahvilan perusvalikoima on pysynyt jo pitkään samana: tarjolla on esimerkiksi sämpylöitä, pullia ja grilliruokaa. Erityisesti kesät ovat kiireisiä. Kun keli on hyvä ja aurinkoinen, myös ihmiset ovat liikkeellä, ja kiire kahvilassa kasvaa.

– Kesäasukkaiden tulo seudulle näkyy selvästi, vaikka kyllä meillä käy väkeä myös omasta pitäjästä, Veija sanoo.

Rantakelo sijaitsee Lahdentien kupeessa Pälkäneen Kärväntälässä.

Poikkeusajasta selvitään

Veijat ovat toimineet Rantakelon yrittäjinä jo 30 vuotta. Maarit Veijan isä rakennutti aikanaan kahvilarakennuksen, ja Maarit autteli kahvilassa jo sen ensimmäisinä vuosina viikonloppuisin ja loma-aikoina. Kun isä päätti myydä kahvilan, nuorempi polvi päätti ostaa sen.

Kuluva kevät on sikäli erikoinen, että koronavirusepidemian vuoksi Rantakelo on muiden Suomen ravintoloiden tapaan ainakin toukokuun loppuun asti suljettu. Normaalisti kesäsesonki käynnistyy toden teolla pääsiäisestä.

– Tilanne ei kuitenkaan ole meille mikään katastrofi. Meidän ei esimerkiksi tarvitse lomauttaa ketään. Eihän tämä mukavaa ole, mutta kyllä me tässä jotenkin pärjäilemme, Rantakeloa yhdessä Jari Veijan kanssa pyörittävä Maarit Veija lisää.

Kesällä tarkoitus on avata kahvila heti kun se on mahdollista.