Luopioisten uusi apteekkari tulee Kangasalta – Kati Vartiainen aloittaa Luopioisissa kesäkuun alussa

Kati Vartiainen aloittaa työt Luopioisissa kesäkuun alussa.

Luopioisten uudeksi apteekkariksi on valittu Kangasalla asuva Kati Vartiainen. Vartiainen aloittaa Luopioisten apteekissa kesäkuun alkupuolella.

– Olen kotoisin Keski-Suomesta Saarijärveltä ja kun ajelin ensimmäistä kertaa Luopioisiin, näkymä kylällä oli hyvin tutun oloinen ja kotoisa, Vartiainen kertoo.

Vartiainen on tehnyt pitkän uran Yliopiston Apteekin palveluksessa. 2000-luvun alussa hän työskenteli YA:n Helsingin Keskustan toimipisteen asiakaspalvelupäällikkönä. Tästä pestistä hän siirtyi apteekinhoitajaksi Yliopiston Apteekkiin Lahteen vuonna 2003. Kymmenen vuoden Lahden-rupeaman jälkeen edessä oli siirtyminen apteekinhoitajaksi Tampereen toimipisteeseen, jossa hän työskentelee edelleen.

– En ole aikaisemmin hakenut omaa apteekkia, joten nyt tärppäsi heti ensimmäisellä kerralla. Tosi hyvällä mielellä odottelen uuden työn alkamista ja uusia kuvioita.

Hyvä sijainti houkutteli

Erityisesti Luopioisten hyvä sijainti houkutteli Vartiaisen hakemaan apteekkarin paikkaa kylästä. Kangasalta työmatka Luopioisiin on kohtuullinen, ja ajallisesti siihen kuluu suurin piirtein sama aika kuin Kangasalta Tampereen keskustaan. Vartiaisella on kotona kaksi alakouluikäistä lasta, joten siksikin on tärkeää, ettei työmatka oleellisesti pitene.

– Kilometreissä matka on tietysti pidempi, mutta Tampereella aikaa menee paljon liikennevaloissa. Niistä ei juuri tarvitse huolehtia Kangasalta Luopioisiin päin ajettaessa, Vartiainen miettii.

Talvisin uusi apteekkari perheineen harrastaa laskettelua, joten Sappeen rinteet ovat hänelle hyvinkin tuttu paikka.

– Myös kuntosalilla käynti kuuluu omiin harrastuksiini. Sukulaisemme asuvat Saarijärven sekä Nilsiän suunnilla eli heidän luonaan käymme myös, kun sopiva hetki tulee, ja kesäisin vietämme aikaa mökkeillen Saarijärven Koskenkylän maisemissa, Vartiainen kertoo vapaa-ajan viettotavoistaan.