Luopioisten terveysasemalle uusi sähköovi – automaattinen ovi helpottaa elämää

Luopioisten terveysasemalla on nyt uusi sähköovi. Pälkäneen Onkkaalan terveysasemalle sähköovi asennettiin jo viime vuonna. Ovet molempiin terveysasemiin on saatu Pälkäneen vammaisneuvoston aloitteesta. Sähköovea ajanut vammaisneuvoston jäsen ja Tampereen Diabetesyhdistys ry:n Anja Kallioinen on tyytyväinen, että sähköovi saatiin nyt myös Luopioisten terveysasemalle. Hän toteaa terveysaseman käyttäjissä olevan paljon ikääntyneitä ihmisiä, joille tavallisen oven vetäminen on raskasta.

– Sähköovi on hyvä sellaiselle, jolla ei enää ole voimia vetää ovea. Sähköovi avautuu kuin itsestään eikä tarvitse mitään voimaa, Puutikkalassa asuva Anja Kallioinen kehuu.

Sähköovi on hyvä liikuntarajoitteisille. Jos kulkee vaikkapa rollaattorilla tai pyörätuolilla, se on kätevä käyttää. Myös lastenrattaita työntävää automaattinen ovi helpottaa.

Pälkäneen kunta on vastannut ovien kustannuksista ja asennuksesta. Luopioisten terveysaseman sähköoven kustannukset olivat noin 4000 euroa, Pälkäneellä hintalappu nousi hivenen suuremmaksi, noin 7000 euroon.

– Onhan se iso asia, että ovat aukeavat automaattisesti. Varsinkin Pälkäneen terveyskeskuksen ovet ovat isot ja raskaat, Pälkäneen kunnan tekninen johtaja Matti Vesava toteaa.