Pohjoismaiden suurin kaapelivesilautailurata Wake Valley -tapahtumalaaksoon Ylöjärvelle

Noin 250 000 euroa maksava kaapelivesilautailurata nostaa Ylöjärven Peltomäellä olevan Wake Valley -tapahtumalaakson pohjoismaisittain ainutlaatuiseksi kohteeksi, kun sinne saadaan vuoden 2021 kesäksi Vähäjärven kiertävä kaapelivesilautailurata. Peltomäki kokee muutenkin uuden tulemisen. Sen mökit ja telttailualue kunnostetaan.
Noin 250 000 euroa maksava kaapelivesilautailurata nostaa Ylöjärven Peltomäellä olevan Wake Valley -tapahtumalaakson pohjoismaisittain ainutlaatuiseksi kohteeksi, kun sinne saadaan vuoden 2021 kesäksi Vähäjärven kiertävä kaapelivesilautailurata. Peltomäki kokee muutenkin uuden tulemisen. Sen mökit ja telttailualue kunnostetaan.

Ylöjärveläisestä Wake Valley -tapahtumalaaksosta tulee kansainvälisesti erittäin kiinnostava ja vetovoimainen kohde, kun se saa vuoden 2021 kesäksi tarjontaansa Pohjoismaiden suurimman kaapelivesilautailuradan. Sen erikoisuutena on pyöreä muoto. Laiteinvestointi on suuruudeltaan 250 000 euroa. Peltomäki nostaa lähitulevaisuudessa profiiliaan niin leirintäalueena kuin karavaanareiden tukikohtana.

Peltomäki tekee kunniallisen paluun Suomen leirintäalueiden kärkijoukkoon.

Nykyään Wake Valley -tapahtumalaaksoa pyörittää Wake Valley Oy, jonka omistuspohja on hiljan laajentunut. Nyt mukana ovat Ville Lehmusto, Sami Meisalmi, Jukka Pasanen ja Tomi Rahko.

– Tampereen kaupunkiseudun leirintäaluekartalla tapahtuu lähiaikoina merkittäviä muutoksia. Perinteikäs Nokia Camping Viinikanniemi suljetaan tämän kesän jälkeen. Lisäksi Tampere Camping Härmälää uhkaa lopettaminen, koska sen alueesta halutaan tehdä asuinalue, Tomi Rahko ja Jukka Pasanen huomauttavat.

Rahko ja Pasanen ovat henkeen ja vereen karavaanareita, joiden mielestä matkailusta isosti elävä Tampereen kaupunkiseutu tarvitsee jatkossakin korkeatasoisen leirintäalueen. Miehet tuntevat Peltomäen upean historian ja haluavat palauttaa leirintäalueen sille kuuluvaan loistoon.

Sami Meisalmi on tapahtuma- ja sisältöpalveluiden kova ammattilainen, jolla on vankka tietämys muun muassa kaapelivesilautailusta. Ideanikkari aikoo loihtia Peltomäkeen sellaisia aktiviteetteja, jotka vetävät 2020-luvun ihmisiä puoleensa.

– Ajatuksenamme on, että Wake Valley -tapahtumalaaksossa on jokaiseksi uudeksi sesongiksi jokin uusi juttu, Meisalmi, Pasanen ja Rahko lupaavat.

Sami Meisalmi (vas.), Jukka Pasanen ja Tomi Rahko ovat vakuuttuneita, että Peltomäen käyttöaste hyppää jo tänä kesänä uudelle tasolle. Laajentunut omistajakunta kehittää ja investoi tapahtumalaaksoon merkittävästi. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Sami Meisalmi (vas.), Jukka Pasanen ja Tomi Rahko ovat vakuuttuneita, että Peltomäen käyttöaste hyppää jo tänä kesänä uudelle tasolle. Laajentunut omistajakunta kehittää ja investoi tapahtumalaaksoon merkittävästi. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Karavaanialue kuntoon

Suomalaiset ovat ahkeria karavaanareita. Jukka Pasanen ja Tomi Rahko tietävät, että monen karavanalueen ympärivuotiset kausipaikat ovat kortilla. Jonotusajat venyvät vuosiksi.

Peltomäen karavanalue remontoidaan täydellisesti. Paikkamäärä kasvatetaan aluksi neljäänkymmeneen. Pasanen ja Rahko sanovat, että Peltomäki pystyy vastaamaan vieläkin isompaan kysyntään.

– Vahvuutenamme on, että olemme yksityinen alue. Meillä ei ole niin sanottuja isäntäpaikkoja, he korostavat.

Rata kiertää koko järven

Wake Valley Oy tekee merkittävän investoinnin hankkiessaan pohjoismaisittain ainutlaatuisen ympyränmuotoisen kaapelivesilautailuradan. Se kiertää Vähäjärveä. Laite maksaa noin 250 000 euroa.

– Tämä hanke kohottaa meidät kansainvälisesti kiinnostavaksi ja houkuttavaksi paikaksi, Sami Meisalmi, Jukka Pasanen ja Tomi Rahko kuvailevat.

Uusi kaapelivesilautailurata on käytössä vuoden 2021 kesällä.

Tällä hetkellä Peltomäellä on kaksi edestakaisin kulkevaa rataa.

Hirsimökit ja telttailualue kunnostetaan

Peltomäellä on 20 hirsimökkiä, joissa on 80 vuodepaikkaa.

Kehityskohteena on lisäksi telttailualue, jonka suosion odotetaan kasvavan jo lähivuosina.

Sami Meisalmi, Jukka Pasanen ja Tomi Rahko kertovat, että mökit käydään perusteellisesti läpi ja ne kunnostetaan.

Peltomäki tunnetaan saunoistaan. Uutta on se, että kaapelivesilautailijat saavat vielä juuri alkavaksi kaudeksi kokonaan uuden saunan omaan käyttöönsä.

Savu- ja rantasauna valjastetaan koko ajan kasvavaan tilauskäyttöön. Molempien saunojen kiukaita uusitaan lähiaikoina. Suuri yleisö voi osallistua kiuastalkoisiin hankkimalla saunapassin.

Päärakennus toimii ravintolana, ja se avaa ovensa 1. kesäkuuta.
Peltomäki palvelee asiakkaita niin pitkälle syksyyn, kun heitä riittää.

MATTI PULKKINEN