Onkkaalan VPK:n perinteiset kesäjuhlat peruttu – vain kerran aiemmin sota-aikana juhlia ei järjestetty huvikiellon vuoksi

Onkkaalan VPK:n perinteisiä kesäjuhlia ei järjestetä tänä kesänä vallitsevan poikkeustilan vuoksi, vaikka rajoitukset sen sallisivatkin.

– Juhlayleisön, kyläläisten, esiintyjien ja oman henkilöstömme terveys on meille ensisijaisen tärkeää, sanoo Onkkaalan VPK:n sihteeri Aukusti Koivisto.

Perinteisiä juhlia on järjestetty jo vuodesta 1888 lähtien. Sota-aikana juhlia ei järjestetty huvikiellon vuoksi. Muutoin juhlat on järjestetty vuosittain heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina, Heinä-Maariana.

Tänä vuonna 24 vuotta täyttävä Aukusti Koivisto on osallistunut juhliin joka vuosi – ensin isänsä jalanjälkiä seuraten, sitten jo itsekin 10-vuotiaana vapaapalokuntalaisena. Juhlien peruuntuminen harmittaa, mutta nyt mennään terveys edellä riskejä kaihtaen.

– Jos tilanne vain sen sallii, vuoden päästä juhlitaankin sitten tämänkin kesän edestä.

Juhlista on tullut monille palokuntalaisille ja kyläläisille tärkeä perinne. Parhaimmillaan iltatansseihin on osallistunut yli 800 ihmistä.

Juhlat ovat myös esimerkki talkootyön voimasta, sillä kaikki tehdään talkoilla. Onkkaalan vpk:n hälytysosastoon kuuluu lähes 30 vapaaehtoista.