Nordea kohentaa tuntuvasti asemaansa Pirkanmaan markkinoilla

Nordean Pirkanmaan aluejohtaja muistuttaa pankkinsa olevan esimerkillinen veronmaksaja Suomessa. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Nordean Pirkanmaan aluejohtaja Tomi Tulonen kertoo tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen olleen suotuisa Nordean kehitykselle. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Vuoden 2020 ensimmäinen neljännes toi kovaa kehitystä ja kasvua Nordealle Pirkanmaalla. Pirkanmaan aluejohtaja Tomi Tulonen kertoo pankin kunnostautuneen niin asuntolainoituksessa kuin säästämisen ja sijoittamisen tuotteissa. – Erityisen kannustava ja merkityksellinen asia meille on, että asiakastyytyväisyys on kohentunut tuntuvasti, Tulonen sanoo.

Nordea on saanut vahvaa myötätuulta purjeisiinsa. Pankki luonnehtii tämän vuoden ensimmäistä neljännestään vilkkaaksi. Muun muassa pankkitoiminnalle keskeinen antolainausliiketoiminnan kannattavuuttakuvaava rahoituskate parani vuoden 2019 ensimmäisestä neljänneksestä tämän vuoden vastaavaan ajanjaksoon viisi prosenttia.

Maamme toiseksi suurin kasvukeskus, Pirkanmaa on mahdollistanut Nordealle vahvaa eteenpäin menoa. Aluejohtaja Tomi Tulonen kuvailee kasvua kovaksi.

– Pirkanmaan kasvu oli vahvaa kaikilla henkilöasiakasliiketoiminnan osa-alueilla, Tulonen kiteyttää.

– Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä alkanut maailmanlaajuinen Covid-19-pandemia on yhteiskunnallinen ja taloudellinen kriisi, joka vaikuttaa meihin kaikkiin. Äärimmäisen haastaviin olosuhteisiin nähden ensimmäisen neljänneksen tulos on kuitenkin kokonaisuudessaan hyvä. Pirkanmaalla voimme olla erityisen tyytyväisiä, sillä olemme onnistuneet vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin alueellamme, mikä konkretisoituu erinomaisena kasvuna poikkeusoloista huolimatta, Tulonen avaa.

Nordealla Kysyntä Pirkanmaalla vahvistui sekä asuntolainoituksessa että säästämisen ja sijoittamisen tuotteissa. Erityisen tärkeä saavutus on asiakastyytyväisyyden huomattava harppaus ylöspäin.

Pirkanmaalla Nordea myönsi asuntolainoja peräti 18 prosenttia enemmän  kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana eli ensimmäisenä neljänneksenä. Erityisesti kysyntä nousi Akaassa, Lempäälässä ja Kangasalla.

Nordea myönsi Akaassa peräti 60 prosenttia enennän asuntoluottoja verrattuna vuoden 2019 ensimmäiseen neljännekseen. Lempäälän vastaava kasvuluku on 59 prosenttia ja Kangasalan 57 prosenttia.

Sijoituskysyntä kasvoi myös kaksilukuisen prosenttiluvun verran verrattuna vuoden takaiseen. Kasvuprosentti on 40.

Digitaalisessa sijoittamisessa kasvu oli 417 prosenttia.

Tomi Tulonen on erityisen otettu Nordean asiakastyytyväisyyden kehittymisestä.

– Asiakastyytyväisyyttä kuvaava NPS-lukema asettui muiden muassa sijoittaja-asiakkaiden keskuudessa 80:een ja laina-asiakkaiden parissa 72:een. Onnistumisestamme kertoo myös EPSI Ratingin äskettäin julkaisema tutkimus, jonka mukaan Nordea on onnistunut korona-kriisin hoidossa muuta pankkitoimialaa paremmin, Tulonen kertoo.

Nordean Pirkanmaan aluella on käsitelty noin 2 000 lyhennysvapaahakemusta.

MATTI PULKKINEN