Ehdittiinkö uimahallissa ja jäähallissa jo tehdä vuosihuollot – voisivatko keväällä suljetuiksi joutuneet hallit olla poikkeuksellisesti avoinna kesällä?

Valtioneuvoston taannoinen päätös sulki uimahallin ja jäähallin viikoiksi Kangasalla. Kiinnioloaika käytettiin tehokkaasti ja yleensä kesälle ajoittuneet huollot on jo tehty.

Onko jäähallin osalta pohdittu mahdollisuutta olla avoinna poikkeuksellisesti läpi kesän, jäähalliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jussi Jokilampi?

– Tällä hetkellä emme ole avaamassa kesäksi. Toisenlainen päätöskin meillä jo tehtiin, eli ajatus ja kyselyitä kesäaukiolosta kyllä oli. Sitten selvisi, että Tampereen kaupunki avaa hallejaan kesäksi, mikä vie meiltä käyttäjäpohjaa. Tietty varmuus käyttäjistä olisi oltava, että se kannattaa. Normaalisti huoltotoimenpiteet on tehty heinäkuussa, nyt ne tehtiin jo toimintakatkoksen aikana.

 

Voisiko Kangasalan uimahalli olla kesän auki kevään pitkän sulkujakson jälkeen, toimitusjohtaja Reija Kolehmainen?

– Tämä ajatus on meillä ollut, mutta odotellaan nyt aluehallintoviraston ohjeistuksia uimahalleja koskevista rajoituksista ja vaatimuksista. Huoltotoimet on tehty ja sen puolesta halli on mahdollista pitää auki. Yleensä kesäkuukaudet ovat olleet aika hiljaisia, eikä nytkään voi tietää, olisiko kesällä hiljaista vai tulisiko väkiryntäys. Toivottavasti virasto antaa pian ohjeistuksensa – kesäkuussa avaamisen suhteen alkaa olla jo vähän kiire.