Koulut alkavat jälleen – aja varovasti erityisesti koulujen lähellä!

Koululaisia on taas liikenteessä torstaista alkaen. Poliisi muistuttaa maltista ja varovaisuudesta erityisesti koulujen läheisyydessä.

Peruskouluissa alkaa jälleen huomenna lähiopetus. Monissa kouluissa opetus alkaa porrastetusti, jotta kaikki lapset eivät saavu samaan aikaan.

– Muistutamme kuljettajia ajamaan erityisen varovasti koulujen läheisyydessä. Into koulunkäyntiin voi näkyä lasten malttamattomana liikkumisena myös koulumatkalla, Sisä-Suomen poliisista tiedotetetaan.

– Pyydämme myös lasten huoltajia muistuttamaan lapsiaan maltin tärkeydestä liikenteessä, jotta vältytään onnettomuuksilta. Matkapuhelin on hyvä pitää poissa kädestä koulumatkoja kävellessä, jotta se ei vie lapsen huomiota liikenteen seuraamisesta.

Poliisin valvontaa on myös toivottu koulujen läheisyyteen. Poliisipartiot valvovat koulujen läheisyydessä mahdollisuuksien mukaan koko poliisilaitosalueella. Valvontaan osallistuvat niin liikennepoliisiyksikön kuin kenttäyksiköidenkin partiot.