Torjujat, tervetuloa – Kangasalan jäähallin laajennukseen havitellaan erillistä aluetta maalivahtiharjoitteluun

Jos suunnitelmat etenevät myötätuulessa, Kangasalan jäähallin laajennus tuo mukanaan tuntuvasti aiempaa paremmat harjoitteluolosuhteet maalivahdeille.

Kaavailuissa on toteuttaa uuden kaukalon jatkeeksi erillinen harjoittelualue maalivahtien harjoituskäyttöön. Vielä tässä vaiheessa harjoitusalueen toteutuminen ei kuitenkaan ole varmaa – kuten ei koko hallilaajennuksenkaan.

– Virallista päätöstä avustuksen myöntämisestä ei ole meille vielä toukokuun alkuun mennessäkään tullut, eikä toisaalta yhtiökokous ole asiaa vielä päättänyt. Hallitus tulee joka tapauksessa esittämään, että laajennusosa rakennetaan, sanoo jäähalliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jussi Jokilampi.

Laajennuksen myötä tuloillaan olevan toisen kaukalon yhteyteen on Kangasalan jäähalliin kaavailtu myös erillistä harjoitusaluetta maalivahdeille.

Hallilaajennuksen valmistumista jo syksyksi 2021 voikin pitää huomattavasti todennäköisempänä kuin hankkeen hyytymistä.

 

Lisää vuoroja yleisöluisteluun

Jokilampi näkee jäähallilaajennuksen myötä kaupunkilaisille aukeavan lisää yleisöluisteluvuoroja.

– Myös paikallisten seurojen harjoitusmahdollisuudet paranevat merkittävästi, hän sanoo.

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti myöntää Kangasalan jäähallin laajentamiseen 750 000 euron avustuksen valtion liikuntaneuvoston näytettyä osaltaan rahoitukselle vihreää valoa.

Pikkolaan vuonna 1996 rakennettu halli on puukaarihalli, jossa on yksi kaukalo, 600 istumapaikkaa, 200 seisomapaikkaa sekä 60 hengen kahvio.

Jäähallin laajentamisen mahdolliseksi tekevä kaavamuutos on jo valmis ja myös valtuuston antama ennakkosuostumus lainatakaukselle on olemassa. Laajennuksen kustannusarvio veroineen on noin 3,5 miljoonaa euroa.

Suunniteltu laajennus on tarkoitus rakentaa kiinni nykyisen hallin länsipuoliseen osaan. Projektissa nykyistä hallia laajennetaan kaksirataiseksi esteettömine puku-, pesu- ja aputiloineen.

Halliyhtiön pääosakkaita ovat Kangasalan kaupunki, Pälkäneen kunta, Saarioinen Oy, Pajamäki Oy, Kangasalan Kisa, Kangasalan Voitto ja Jors Team.