The Mopomies ja sen Sisko -näytelmä: Suomen Musiikkiteatteri esittää Suomihittikomediaa Haikan lavalla

Haikan Kesäteatterissa nähdään Suomihittikomediaa 8.7.-6.8. Asialla on Suomen Musiikkiteatteri, joka esittää The Mopomies ja sen Sisko - tie julkkistähdeksi -komediaa. (Kuva: Jaana Ranne)
Haikan Kesäteatterissa nähdään Suomihittikomediaa 8.7.-6.8. Asialla on Suomen Musiikkiteatteri, joka esittää The Mopomies ja sen Sisko – tie julkkistähdeksi -komediaa. (Kuva: Jaana Ranne)

Suomen Musiikkiteatteri kantaa kortensa kekoon, jotta pirkanmaalaiset pääsevät tänäkin suvena nauttimaan kesäteatterista. Haikan lavalla Pirkkalassa esitetään kuukauden ajan The Mopomies ja sen Sisko – tie julkkistähdeksi -Suomihittikomediaa.

Haikan Kesäteatterin ensi-ilta on heinäkuun 8. päivänä. Näytäntökauden viimeinen esitys järjestetään elokuun 6. päivänä.

Petri Lairikko sanoo, että valoisa, viehättävä ja legendaarinen tanssipaviljonki luo upeat puitteet kesäteatterille.

The Mopomies ja sen Sisko -näytelmä kertoo tarinan sisaruksista, jotka ovat kyllästyneet pieneen elämänpiiriinsä ja haluavat julkisuuden henkilöiksi.

Peräkammarin poika Mopo-Eino ja hänen Sisko-niminen sisarensa asuvat ja elävät pienessä kylässä. Kun he saavuttavat keski-iän, maaseudun pienet ympyrät ja sukulaiset alkavat rasittaa heitä. Sisarukset etsivät uutta elämänpiiriä tavoittelemalla julkkiksien elämää.

Mopo-Eino ja Sisko hyppäävät moponsa selkään ja lähtevät suureen maailmaan. Sisarukset kohtaavat hullunkurisella matkallaan muiden muassa Katri-Helenan, Kikan, Dannyn ja Tapani Kansan. Julkisuuden ihmiseksi tuleminen on kuitenkin monimutkaisempaa, kun he olivat kuvitelleet. Sisarukset sotkeutuvat matkallaan mitä ihmeellisimpiin koukeroihin.

Petri Lairikko lupaa, ettei tästä musiikkikomediasta puutu kommelluksia, hauskoja käänteitä tai herkullisia henkilöhahmoja.

– Mukana on parhaimpia Suomi-hittejä, iskelmätaivaan tähtiä upeine asuineen sekä mukaansa tempaavia tansseja. Esityksessä kuullaan esimerkiksi kappaleet Mä maalaispoika oon, Aikuinen nainen, Polttaa kesäkatu kuuma, Katson sineen taivaan, Mä haluun viihdyttää, Äidin pikku poika, R.A.K.A.S., Tahdon olla sulle hellä ja Sata salamaa.

Työryhmässä ovat Petri Lairikko, Simo Stenman, Elisa Lairikko ja Katariina Leino.

MATTI PULKKINEN

Monipuolinen suomalaisia artisteja ja heidän ikivihreitä kappaleitaan siivittää The Mopomies ja sen Sisko -Suomihittikomediaa. (Kuva: Jaana Ranne)
Monipuolinen joukko suomalaisia artisteja ja heidän ikivihreitä kappaleitaan siivittää The Mopomies ja sen Sisko -Suomihittikomediaa. (Kuva: Jaana Ranne)