SEINÄJOEN KAUPUNGINJOHTAJAKISA: Pirkanmaalaiset seutujohtaja Päivi Nurminen ja valtiosihteeri Olli-Poika Parviainen jäivät rannalle

Seutujohtaja Päivi Nurminen johtaa Tampereen kaupunkiseutua. Hän ei tullut valituksi Seinäjoen kaupunginjohtajaksi. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Tampereen kaupunkiseutua luotsaava seutujohtaja Päivi Nurminen Kangasalta ja valtiosihteeri Olli-Poika Parviainen Tampereelta eivät tulleet valituiksi Seinäjoen kaupunginjohtajaksi. Tämä tiistai toi yllätystiedon, että seinäjokelaiset valitsevat kaupunkinsa ruoriin nykyisin keskisuomalaisen Laukaan kunnanjohtajana toimivan Jaakko Kiiskilän. Seinäjoen kaupunginvaltuusto sinetöi päätöksen parin viikon kuluttua olevassa istunnossaan.

Pirkanmaalaisittain mielenkiinto Seinäjoen kaupunginjohtajan valintaan lopahti tänään tiistaina 2. kesäkuuta.

Tangokaupungin johtajuudesta kisailivat muiden muassa Tampereen kaupunkiseutua johtava seutujohtaja Päivi Nurminen ja valtakunnan politiikasta tuttu vihreä vaikuttaja Olli-Poika Parviainen, joka toimii parhaillaan sisäministeri Maria Ohisalon valtiosihteerinä.

Kaupunginjohtajakisan lopputulos selvisi, kun Seinäjoen kaupunginvaltuuston keskustan ja kokoomuksen valtuustoryhmät asettuivat Seinäjoelta lähtöisin olevan Jaakko Kiiskilän taakse. Kiiskilä johtaa tällä hetkellä Keski-Suomessa Jyväskylän kupeessa olevaa Laukaan kuntaa.

Seinäjoen kaupunginvaltuusto siunaa kaupunginjohtajan valinnan kahden viikon kuluttua.

MATTI PULKKINEN

- Vihreät voittivat niin Suomessa kuin isosti koko Euroopassa. Pärjäämisemme kertoo siitä, etteivät suomalaiset halua sulkea oviaan eivätkä ikkunoitaan muulta maailmalta, Olli-Poika Parviainen sanoo.
Tamperelainen Olli-Poika Parviainen jatkaa valtiosihteerinä. Hänkin oli kiinni Seinäjoen kaupunginjohtajan virassa.