Kunnanhallitus: Aitoon koulu lakkautetaan, oppilaille mahdollisuus valita lähikouluksi joko Luopioisten kirkonkylän koulu tai Kostian koulu

Pälkäneen kunnanhallitus piti tiistaina illalla uuden kokouksen Aitoon koulun lakkauttamisasiaan liittyen. Kokouksen tuloksena kunnanhallitus esittää torstaina kokoontuvalle valtuustolle, että Aitoon koulu lakkautetaan 1.8.2021 alkaen, ja että Aitoon koulun oppilaaksiottoalueen oppilaille varataan mahdollisuus valita lähikoulu joko Luopioisten kirkonkylän koulusta tai Kostian koulusta. Aitoon koulua käytetään Kostian koulun remontin väistötilana niin pitkään kuin tarvitaan.

Päätöstä edelsi kaksi äänestystä.

Ensin äänestettiin kahden pohjaesityksestä, eli Aitoon koulun lakkauttamisen 1.8.2021 ja oppilaiden siirtämisen Kostian kouluun, poikkeavan muutosesityksen välillä. Outi Viitanen (kesk) esitti, että kunnanhallitus palauttaa asian uudelleen valmisteluun, kunnes Kostian koulun korjaussuunnitelma, korjauksen hinta-arvio sekä väistötilojen osalta suunnitelmat ovat valmistuneet. Uudelleenvalmistelussa selvitetään myös vaihtoehto tarjota Aitoon koulun oppilaaksiottoalueen oppilaille lähikoulupaikkaa Kirkonkylän koulusta. Reetta Mathier (vihr) ja Iinamaria Nummela (sd) kannattivat Viitasen esitystä.

Pertti Salminen (kok) puolestaan esitti, että kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto päättää lakkauttaa Aitoon koulun toiminnan 1.8.2021 alkaen. Aitoon koulun oppilaaksiottoalueen oppilaille varataan mahdollisuus valita lähikoulu joko Luopioisten kirkonkylän koulusta tai Kostian koulusta. Aitoon koulua käytetään Kostian koulun remontin väistötilana niin pitkään kuin tarvitaan. Tom Hirmukallio (sd) kannatti Salmisen esitystä.

Näistä kahdesta muutosesityksestä Salmisen esitys voitti äänin 5–3.

Niinpä Salmisen muutosesitys asetettiin pohjaesitystä vastaan. Äänestyksessä Salmisen muutosesitys vei voiton äänin 4–2. Pohjaesityksen puolesta äänestivät Antti-Jussi Mikkola (kok) ja Virpi Pohjola (kok) ja muutosesityksen puolesta Pertti Salminen, Tom Hirmukallio, Outi Viitanen ja Jyrki Ahola (kesk). Reetta Mathier ja Iinamaria Nummela äänestivät tyhjää. Kunnanjohtaja Jussi Teittinen esitti päätökseen eriävän mielipiteen.

 

Lue myös:

Kunnanhallitus kokoontuu käsittelemään Aitoon koulun lakkauttamiseen liittyvän asian uudelleen – taustalla tehdyn päätöksen muotoilu, jonka voi katsoa ylittäneen kunnanhallituksen toimivallan

 

Kunnanhallitus äänesti 4–3 sen puolesta, ettei Aitoon koulua lakkauteta – Aitoon, Rautajärven ja Harhalan koulujen kohtalo ensi viikon valtuustossa

 

 

Kommentointi on suljettu.