Lapset ja nuoret pääsevät kouluterveydenhoitajan etävastaanotolle kesälläkin – nuoria ei jätetä yksin, kun on vaikeaa

Kun on vaikeaa ja mieli maassa, Etäterkka-palvelu tarjoaa apua matalalla kynnyksellä lapsille ja nuorille myös kesällä.

Kouluterveydenhuollon Etäterkka-palvelu on uutta toimintaa Pälkäneen ja Kangasalan avoterveydenhuollossa.

– Tarkoituksena on vastata nuorten mielenterveyden haasteisiin tarjoamalla keskusteluapua myös koulujen kiinniolon aikana, sanoo avoterveydenhuollon osastonhoitaja Anni Remahl Kangasalan kaupungilta.

Kyse on matalan kynnyksen palvelusta Kangasalla ja Pälkäneellä, johon nuori ottaa itse yhteyttä. Anni Remahl korostaa, ettei huolien kanssa pidä jäädä yksin, vaan ottaa rohkeasti yhteyttä.

Terveydenhoitaja on pälkäneläisten ja kangasalalaisten lasten ja nuorten tavoitettavissa 22.6.–3.7. ja 13.–31.7. kello 12–13.30. Terveydenhoitajalle voi jättää milloin vain yhteydenottopyynnön tekstiviestillä tai WhatsAppilla. Hän palaa asiaan seuraavana arkipäivänä kello 12–13.30. Tuona aikana voi myös soittaa numeroon 044 481 3095.

Terveydenhoitajan kanssa ollaan etäyhteydessä esimerkiksi WhatsAppin ääni- tai videopuhelun, Teamsin tai GoogleMeetin avulla. Terveydenhoitaja neuvoo, ohjaa ja tukee mieliala-asioissa ja muissa terveyshuolissa.

– Etäkontaktit kirjataan oppilaan terveystietoihin.

Etäterkan löytää myös Instagramista, jossa sovelluksen ikäraja on 13 vuotta.

Kaupunkien vastuulla on koulu- ja opiskeluterveydenhuollon toteuttaminen alueensa peruskoulujen ja toisen asteen oppilaille. Koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon tavoitteena on turvata lapsen ja nuoren kasvu ja kehitys sekä tukea terveellisten elämäntapojen omaksumiseen.