Johanna Ahola,16, luotsaa tänä kesänä Vehkajärven kesäkahvilaa: ”Jäätelömenekki on ennennäkemätöntä”

Johanna Ahola, 16, työskentelee Vehkajärven kesäkahvilassa tänä vuonna jo neljättä kesää. Tämä on nuorelle henkilölle pitkä yhtenäinen työkokemus samassa työpaikassa. Tänä kesänä Ahola onkin vetovastuussa koko kahvilasta.

Tavallisten kahvilatöiden lisäsi Aholan työnkuvaan kuuluu muun muassa tilauksien tekeminen – erityisen mieluista on jäätelöiden tilaaminen, sillä markkinoille on taas tullut monia uusia makuja ja vaihtoehtoja.

16-vuotias Johanna Ahola työskentelee Vehkajärven kesäkahvilassa jo neljättä vuotta.

Syksyllä toisen opiskeluvuotensa Kangasalan Tredun kasvatus- ja ohjausalalla aloittava Ahola on päässyt kesätyössään tutustumaan esimiestyöhön, taloushallintoon ja laskentatoimeen. Aholan lisäksi kesäkahvilassa työskentelee tänä kesänä kuusi 13 – 18 –vuotiasta nuorta sekä viikonloppuisin ahkeria talkoolaisia.

– Erityisesti erilaiset asiakaskohtaamiset ovat työn parhaita puolia. Tykkään kovasti vaihdella kuulumisia asiakkaiden kanssa ja jutella niitä näitä. Asiakkaita on tästä maailmantilanteesta huolimatta riittänyt sankoin joukoin ja pihapenkit lähes aina täynnä. Asiakaskuntaamme kuuluvat ohikulkijat, sekä oman kylän asukkaat ja mökkiläiset.

Kesä on Aholalla kiireinen, sillä hän kertoo osallistuvansa työn ohella myös yhdelle opintoihin liittyvälle kurssille. Kesään mahtuu kuitenkin myös vapaa-aikaa, kuten mökkeilyä ja ajanviettoa ystävien kanssa.

Johanna Ahola kertoo kesäkahvilan arjesta

Millainen tarjonta teillä on kesäkahvilassa?

Tuoreet munkit kuuluvat aina Vehkajärven kesäkahvilan valikoimaan.

– Tarjoiluvalikoimaamme kuuluvat aina tuoreet munkit ja korvapuustit. Lisäksi myynnissä on jotain suolaista ja makeaa, sekä mahdollisuuksien mukaan pyrimme tarjoamaan vaihdellen pientä purtavaa myös erilaisille erityisruokavalioille. Myös makkaraperunat maistuvat monille! Hyllystämme löytyy lisäksi joitain elintarvikkeita, kuten maitoa ja kananmunia.

Mitä odotat tältä kesältä?

– Kesältä odotan kahvion kannalta paljon asiakkaita ja mieleenpainuvia kohtaamisia asiakkaiden kanssa. Alkukesä onkin jo näyttänyt, että jäätelömenekki on ennennäkemätöntä!