Vehkajärven kesäteatteri kiertueelle Gogolin klassikkonäytelmän kanssa

Vehkajärven kesäteatteri esittää tänä kesänä kiertueellaan Nikolai Gogolin novelliin pohjautuvaa Päällystakki-näytelmää.

1800-luvun venäläiskirjailija Nikolai Gogol tunnetaan muun muassa novelleistaan Päällystakki ja Nenä, sekä romaanistaan Kuolleet sielut.

Näytelmä saavutti suosiota viime vuonna Vehkajärven Touhulassa ja tuli myös valituksi Jyväskylän harrastajateatterifestivaaleille. Tämä festivaali kuitenkin peruttiin, mutta Pirkanmaan kiertueelle lähdetään silti.

Novelli, johon näytelmä pohjautuu, tematisoi työelämän hierarkkisuutta. Päähenkilö Akaki Akakijevitšis toimii Pietarissa puhtaaksikirjoittajana, mutta joutuu työpaikallaan kiusatuksi. Koska elämä Pietarissa on nuukaa, Akakilla ei ole ollut varaa hankkia uutta päällystakkia vanhan tilalle. Hän päättää kuitenkin säästää rahat uutta takkia varten. Ylpeänä hän pukee uuden takin päälleen ja muut työntekijät alkavat ihailla häntä. Hän saa jopa kutsun illanviettoon, joka koituu kohtalokkaaksi.