Sähköpyörät, kajakki ja soutuvene saapuivat Luopioisiin – paikalle on noussut kokonainen ulkoilukylä

Luopioisten ulkoilukylästä pääsee nyt sähköpyöräilemään vaikka Haltian lenkille, harjoittelemaan kajakilla soutamista tai soutuveneilemään. Uudet välineet on saatu käyttöön tällä viikolla ja ne ovat lainattavissa toimistolta Keskitie 15:sta, joka tunnetaan Osuuspankin talona.

Myös toimisto on saanut uuden ilmeen: paikan tunnistaa nykyään Luopioisten ulkoilukylä-nimestä. Toimiston edessä olevan pöydän ääressä voi tutustua frisbeegolfista, uinnista ja monista muista urheilumahdollisuuksista kertoviin esitteisiin.

Luopioisten ulkoilukylän toimisto on saanut uuden ilmeen. Uudet välineetkin ovat jo lainattavissa. Lilli Merinen ja Kirsi Oesch esittelevät uutta sähköpyörää.

Lainattavat liikuntavälineet ovat käytössä arkisin kello 10. – 19.30 niin liikuntapuistossa, tennis- ja koripallokentällä kuin uimarannallakin. Sähköpyöriä, kanootteja ja soutuvenetta puolestaan
voi lainata toimistolta arkiaamupäivisin päiväksi käyttöönsä. Uimarannalla pääsee testaamaan vaikkapa rantalentopalloa. Venepaikka on aivan uimarannan vieressä – vasta vähän aikaa sitten saapunut soutuvene odottaa vielä ensimmäistä soutajaansa.

Luopioisten ulkoilukylä-hankkeen Kirsi Oesch kuvailee Kukkiaa hyvin kivikkoiseksi järveksi. Kivisyyden vuoksi soutajille on valittu välineiksi kajakki ja soutuvene – ne ovat turvallisia välineitä, kun taas esimerkiksi kumiveneellä soutelu ei välttämättä onnistuisi. Moottoriveneellä retkeileminen olisi karikoiden takia haastavaa ensi kertaa Kukkialla liikkuvalle.

Soutuvene tai kajakki on turvallinen vesilläliikkumiväline kivikkoisessa Kukkia-järvessä. Uimarana on aivan soutupaikan vieressä: sinne pääsee pelaamaan rantalentistä.

Kovat helteet ovat vaikuttaneet hieman ohjattujen liikuntatuntien kävijämäärään, mutta lämpötilojen laskiessa lähemmäs tavallisia Suomen kesälämpötiloja ihmiset luultavasti lähtevät ahkerammin liikkeelle. Nyt ohjatulla liikuntatunneilla on ollut noin kahdeksan kävijää. Lisääkin siis mahtuu mukaan.

– Erityisesti aamuisin on nyt ollut osallistujia – silloin on vielä hieman viileämpää, liikuntaohjaaja Lilli Merinen kertoo.

Kaikki liikuntapaikat ovat vain lyhyen matkan päässä toisistaan: liikuntahallin ympäristöstä löytyy paikka tenniksen, koripallon ja frisbeegolfin pelaamiselle. Frisbeegolfmahdollisuus on toki myös liikuntapuistossa. Klaus ja Benjamin Madson kertovat käyneensä frisbeegolfaamassa joko liikuntapuistossa tai liikuntahallin pihalla lähes joka päivä.

Madsonit ovat innokkaita frisbeegolfaajia.

– Myös nuoret ovat löytäneet erityisesti koripallo- ja tenniskentän hyvin. Heitä näkee erityisesti iltaisin pelailemassa. On hyvä, että paikka on löydetty ja intoa liikkumiseen löytyy – heidän iässään liikuntaharrastukset usein jäävät muun tekemisen varjoon. Paikka innostaa monia pelailemaan, jos harrastusintoa on, mutta esimerkiksi oma koripallo puuttuu, Merinen kertoo.

Liikuntahallin viereiseltä kentältä saa lainaksi koripallon, jalkapallon ja frisbeet.
Janita Lindgren ja Lassi Pitkälä pelasivat katukorista urheilupuistossa.