Kysely: Lukijat ehtivät saada helteistä tarpeekseen – lähes kolme neljästä alkoi olla kovilla kuumuuden kanssa

”Pidän helteistä silloin tällöin, mutta liika on liikaa”. Tähän vaihtoehtoon päädyttiin useimmin Sydän-Hämeen Lehden nettikyselyssä, jossa tiedusteltiin lukijoiden kokemuksia hellejaksosta. Näitä periaatteessa helteiden ystäviä, mutta nyt jo liikaa lämpöä saaneita oli vastaajista kolmannes.

Suhtautuminen kuumuuteen alkoi olla viime viikonloppuna umpeutuneessa kyselyssä muutenkin nihkeää. ”Liika on liikaa” -mielipiteiden lisäksi 22 prosenttia vastanneista ilmoitti kärsivänsä helteistä ja 16 prosenttia kertoi, ettei pidä helteestä.

Osa vastaajista olisi suonut paahteen vielä jatkuvan. 22 prosenttia oli sitä mieltä, että helteet ovat edelleen mahtavia ja 4 prosenttia totesi hieman laimeammin helteiden olevan ”ihan ok”.

Neljälle prosentille vastaajista lämpötilalla ei ollut isommin merkitystä.