Kangasalla käytiin vieraslajien kimppuun

Kangasalan kaupungin järjestämissä vieraslajien torjuntatalkoissa kitketään tänään vieraslajeja kolmessa eri paikassa. Lisäksi kaupunki on kannustanut kaupunkilaisia järjestämään omia kitkentätalkoita.

Kaupunki on ennalta valikoinut kohteiksi alueen Liutun uimarannan läheisyydessä, Mäyrävuoren kentän ympäristössä sekä Ranta-Koiviston alueella. Paikalle on toivottu talkoilemaan kaikkia halukkaita kaupunkilaisia.

Liutussa kokoonnuttiin aamuyhdeksältä lähelle uimarantaa Rantakujan päähän, Mäyrävuoressa Mäyrävuoren leikkikentän viereen sekä Ranta-Koivistossa Atrakujan päähän frisbeegolfradan kupeessa olevalle parkkipaikalle.

Vieraslajien – alkuperäisen esiintymisalueensa ulkopuolelle levinneiden eliölajien – on arvioitu muodostavan suuren uhan luonnon monimuotoisuudelle esimerkiksi kilpailemalla tilasta paikallisten lajien kanssa. Vieraslajit aiheuttavat myös taloudellista haittaa, ja ne voivat vaikuttaa myös ihmisten ja eläinten terveyteen tai haitata alueiden virkistyskäyttöä.

Vieraslajeihin kuuluvat muun muassa lupiini ja jättipalsami.

Kangasalan mukaan vieraslajeja esiintyy kaupungin omistamilla alueilla esimerkiksi Sorolan montussa, Vehoniemessä, terveyskeskuksen ympäristössä ja Kankaanmaanpuistossa Pitkäjärven skeittipuiston vieressä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?