Eläinten teemaviikonloppu: Reino Nordin saa Nemo-koiran laulamaan mukana

Artikkeli on julkaistu alun perin toukokuussa 2019.

5-vuotias Australian silkkiterrieri Nemo on tuttu näky sahalahtelaisen parturi-kampaamo Mariettan asiakkaille. Koira lähtee joka aamu töihin yhdessä emäntänsä Marietta Tanilan kanssa. Se osaa käyttäytyä kampaamossa arvokkaasti: vaikka asiakkaita tulee ja menee, Nemo pysyy rauhallisena. Kun asiakas on istunut tuolissaan hyvän aikaa, Nemo saattaa käydä tekemässä lähempää tuttavuutta. Koiralla on kampaamossa oma sohva, jolla voi välillä ottaa ansaitut torkut. Rauha rikkoontuu ainoastaan silloin kun radiosta alkaa soida Reino Nordinin kappale Antaudun.

– Tätä laulua Nemo laulaa aina mukana. Muihin kappaleisiin se ei reagoi, mutta Reinon kappale sitä jostain syystä inspiroi, Marietta Tanila nauraa.

Nemo luo hiustöiden lisäksi uraa myös Instagramissa, sillä Tanilan 11-vuotias tytär Salme päivittää terrierin kuulumisia ahkerasti Instagramiin. Salme lataa internetissä toimivaan kuvienjakopalveluun otoksia koiran arkisista touhuista: välillä Nemoa on kuvattu kodin terassilla, välillä lenkkimaastoissa tai kotona syntymäpäivien vietossa.

– Yritän ladata uusia kuvia noin kerran viikossa. Koiran kuvaaminen ei ole ihan helppoa, ja usein apuna on koirannappulat tai jokin pieni herkkupala. Niiden avulla koiran saa helpommin vaikkapa katsomaan kohti kameraa, Salme tietää.

Instagram-poseeraukset ovat tuoneet koiralle ystäviä myös rapakon toiselta puolelta, sillä Nemon IBF – internetin paras ystävä – on Jasper, silkkiterrieri New Yorkista. Koirien omistajat siis voivat vertailla tyynen rauhallisesti kuvia New Yorkin vilskeestä ja Sahalahden rauhasta.

– Seurailen muitakin koiratilejä aika paljon, ja kissatilejä myös, Salme kertoo.

Tavoitteena 1000 seuraajaa

Nemon Instagram-tilillä on tällä hetkellä hieman vajaat 200 seuraajaa. Yhdellä Suomen suosituimmalla Insta-koiralla, kiinanpystykorva Frankilla, seuraajia on lähes 16 000.

– Jos 1000 seuraajan raja menisi rikki, niin se olisi tosi hienoa, Salme tuumaa.

Salme kuvailee Nemoa kiltiksi, leikkisäksi ja ahneeksi koiraksi: herkut maistuvat sille aina. Niiden avulla istumisen ja tassunantamisen jo hallitseva Nemo opettelee nyt uutta taitoa: pyörimistä. Kun lenkkipolulla tulee vastaan muita koiria, Nemo on aina valmis tutustumaan: häntä heiluu aina kaverikarvaturrien kohdalla.

– Kyllä Nemo kissoistakin tykkää. Ja Nemo kiskoo myös mielellään leluja perässään. Ja kun ovikello soi, se haukkuu takuuvarmasti aina, Salme lisää.

Aikaisemmin Pälkäneellä asunut Nemo vaihtoi kotia Taniloille noin vuosi sitten, kun koiranhankinta oli perheelle ajankohtaista.

– Saimme tosi ihanan kaverin kotiimme. Kyllä meidän kelpaa, Marietta Tanila toteaa.

Nemon elämää voi seurata sosiaalisessa mediassa. Tili löytyy Instagramista nimellä nemo­_the_silkyterrier

Nemo ja Salme Tanila. Koiran kanssa puuhailun lisäksi Salme harrastaa ratsastamista sahalahtelaisella tallilla.