Kyynärön lavan 180 letun juhannusta seuraavat yhteislauluilta ja liikuntapäivä

Kyynärön lava.

Korona esti perinteiset juhannustanssit Kyynärön lavalla. Kyläyhdistyksen puuhajoukko päätti kuitenkin laittaa lavan juhannukseksi kuntoon ja järjestää korvikkeeksi lettu- ja jäätelökahvilan. Odotukset eivät olleet korkealla, kun kävijöiden määrästä ei voinut olla oikein minkäänlaista arviota etukäteen.

Yllätys olikin suuri, kun jo avaushetkellä viidentoista maissa paikalla odotti iso joukko tapaamisen alkua. Kolmen tunnin rupeamassa lettuja kului 180 kappaletta, jäätelöä ja makkaraa myös siinä sivussa. Yhteensä tuttuja tapaamassa kävi noin 200 henkeä.

Toinen yllätys seurasi juhannussunnuntaina. Kyläkirkko toteutettiin poikkeavasti kylätalon sijasta lavalla, jossa tila riitti koronaväleihinkin. Etukäteen arvioitiin, että osa kirkkokansasta vierastaa tanssilavaa jumalanpalveluspaikkana. Sellainen tuskin olisi pälkähtänyt päähän vielä viime vuosisadan loppupuolellakaan. Mutta väkipä ei vierastanutkaan merkittävästi, vaan paikalle ilmaantui tavanomaiset 45 sanankuulijaa.

Lavan tapahtumat jatkuvat  yhteislauluillalla 15.  ja liikuntapäivällä 18.heinäkuuta – ennen elokuun ensi-illan tansseja.