Kaikilla on oikeus rakastaa

Kesäkuu on tunnettu etenkin viime vuosina Pride-kuukautena. Tuolloin niin sosiaalinen media kuin kaupunkienkin kadut täyttyvät ihmisistä, jotka haluavat tuoda ylpeästi esille oman itsensä.

Aino Vihonen.

Priden omilla nettisivuilla kerrotaan, että Pride (suom. ylpeys) viittaa maailmanlaajuiseen liikkeeseen ja ajattelutapaan, jossa korostuu jokaisen oikeus omaan seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoli-identiteettiin ja sukupuolen ilmaisuun. Pride-tapahtumien juhlaviikot ovat siis tärkeää aikaa monelle.

Kirkkovuoden teemoista tällä viikolla käsitellään armahdusta. Siinä meitä muistutetaan, että vain Jumala voi lopulta tuomita ihmisen. Ihmisten ei tule tuomita toisiaan, vaan edistää oikeuden ja hyvyyden toteutumista maan päällä. Jeesuksen esille tuoma käsky rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi koskee meistä jokaista ja sen tulisi myös kohdistua jokaiseen ihmiseen ympärillämme.

Antakaamme siis jokaiselle lähimmäisellemme tilaa kasvaa ja ilmaista itseään, jotta voisimme myös itse kasvaa rakkaudessa. Meille kaikille kuuluu oikeus rakastaa. Tarjotkaamme toinen toisillemme rakkautta ja ymmärrystä, jotta jumalan valtakunta olisi askeleen lähempänä meitä.

Aino Vihonen, kesäteologi
Kangasalan seurakunta