Uimahalli Kuohun lipputuotteet ja -hinnat päivittyvät elokuun alussa – suuri hävikki tuo sarjakorteille erillisen korttimaksun

Uimahalli Kuohun lippuhintoihin ja -tuotteisiin tulee elokuun alusta joitakin muutoksia. Uusi hinnasto astuu voimaan 3. elokuuta.

– Lippuhintojen nousu johtuu yleisen kustannustason noususta, toimitusjohtaja Reija Kolehmainen kertoo.

Uudistuksen myötä eläkeläisten, opiskelijoiden, työttömien ja aamu-uintia harrastavien lipputuotteet korvautuvat peruslippua edullisemmalla, kaikille tarkoitetulla päivälipulla. Hinta on voimassa arkisin kello 6-16 paitsi keskiviikkoisin kello 11-16.

Uimakoulumaksuihin ja jumppamaksuihin ei tule muutoksia. Sarjakorteille tulee käyttöön korttimaksu, jolla asiakas saa kortin omakseen. Kortti on ladattava, eli samalle kortille voi ostaa uusia lipputuotteita vanhojen loppuessa. Korttimaksu otetaan käyttöön hävikin vuoksi eli siksi, että vanhat kortit eivät palaudu uimahalliin uusiokäyttöön.

Jatkossa Kuohussa ovat käytössä kertalippu aikuisille, lapsille ja nuorille sekä pikkulapsille. Lisäksi käytössä on maksimissaan viiden hengen perhelippu. Edullisempi päivälippu on voimassa edellä mainittuina aikoina. Veteraanit uivat maksutta. Lisäksi voimassa on ladattava sarjakortti, johon voi ladata uintikertoja. Käytössä on myös yhteiskortti Kuohuun ja kuntokeskus Linjaan.

Voittoa tavoittelematon uimahalliyhtiö haluaa pitää palveluhinnat kohtuullisina. Se kattaa kulunsa osittain kaupungin tuella, osittain asiakasmaksuilla.

 

Odotettua parempi kesä, syksyä ei voi vielä ennustaa

Kuohun kesä on ollut asiakasmäärän suhteen odotettua parempi. Kesäkuun aikana asiakkaita oli viime vuoteen verrattuna suunnilleen sama määrä, heinäkuussa asiakkaita on käynyt jopa kaksi kertaa niin paljon kuin viime vuonna.

– Lasten uimakoulut ovat olleet Kuohussa erittäin suosittuja. Meillä on myös ollut ja on edelleen toistaiseksi kaksi aikaa varattuna pelkästään riskiryhmäläisille. Riskiryhmäajat ovat olleet hyvin toivottuja, mutta välillä riskiryhmäläisyys on ollut hankalasti määriteltävissä, Kolehmainen kuvailee kesän kulkua.

Syksyn suhteen Kuohussa on vielä epävarmuutta.

– Syksy riippuu toki täysin koronatilanteen kehittymisestä. Tällä hetkellä odotamme ihan normaalia syksyä, mutta mikäli tilanne pahenee, halli joudutaan tietenkin pahimmassa mahdollisessa tilanteessa sulkemaan, Kolehmainen pohtii.

Epävarmuutta on myös siitä, uskaltavatko ihmiset koronatilanteen mahdollisesti pahentuessa lähteä uimahalliin.