Kangasala Triathlonissa nähdään Liisa Lilja ja ennätysmäärä kisaajia eri matkoilla

Kangasala Triathlon järjestetään lauantaina ja sunnuntaina 8.–9. elokuuta. Kisakeskuksena toimii Vesaniemen uimakeskus Kangasalan keskustassa.

Jo etukäteen tapahtumaan oli ilmoittautunut yli 550 osallistujaa. Vaikka kyseessä on koko perheelle suunnattu tapahtuma, on niin sanotuissa kovemmissa sarjoissa nimekkäitä kisaajia Anni Antikaisesta, Juha-Matti Halosesta ja Joona Tuikasta lähtien. Osallitujaluettelossa on myös paratriathlonisti Liisa Lilja, joka on niin olympianelonen kuin EM- ja MM-kultamitalistikin.

Lauantaina on Puolimatkan triathlonin aika, jolloin järjestetään 1,9 kilometrin uinti, 90 kilometrin pyöräily sekä 21,1 kilometrin juoksu. Pyöräily ja juoksu järjestetään kahtena kierroksena, pyöräilyn ensimmäinen kierros on 45 kilometriä ja juoksun 10,5 kilometriä.

Sunnuntaina kisataan Lasten kisa, Kokeile, Kunto– ja Perusmatka. Lasten kisaan kuuluvat samat lajit kuin aikuistenkin kisaan, mutta ikätasoisella vaativuudella. Myös lapsille on tarjolla hieman vaativampia Super-kisoja.

  • Kokeile-kisa on suunniteltu ensikertalaiselle tai heille, jotka suosivat pikatriathlonia.
  • Kunto-triatlonissa koetellaan kestävyyttä: uidaan 500 metriä, pyöräillään 15 kilometriä ja juostaan 3,3 kilometriä.
  • Perusmatka on niin sanottu virallinen triathlon: uinti 1500 metriä, pyöräily 40 kilometriä ja juoksu 10 kilometriä.

Kaikkien sarjojen kolme parasta palkitaan.

Kangasala Triathlonia pääsee seuraamaan kisakatsomosta Kangasalan virastotalolta lauantaina kello 12–14.

Kisakeskus auki perjantaista sunnuntaihin

Kisakeskuksella ilmoittaudutaan kilpailijaksi ja saadaan kilpailijanumero. Lisäksi toimistolta saa uimalakin ja neopreenipannan kiinnitettäväksi jompaankumpaan nilkkaan. Kilpailijanumerolla toimistolla saa myös ruokailun. Kisatoimistossa voi säilyttää arvotavarat ja sieltä saa kuminauhoja sekä muita tarpeellisia välineitä. Toimistolta löytyy myös lääkäri, ensiapupiste, lihashuoltopiste, kisakioski sekä arpajaiset.
Varusteet voi vaihtaa alueella olevissa pukuhuoneteltoissa. Sisäkäymälät löytyvät Vesaniemen matalasta rakennuksesta. Pihalla on kaksi ulkokäymälää.

Turvallisuus ja huolto

Tapahtumajärjestäjällä on vastuuvakuutus, mutta jokainen kilpailee omalla vastuullaan. Uinti tapahtuu kisakeskuksen välittömässä läheisyydessä ja uintia turvaavat kisapaikalle tuotavat kajakit ja veneet.
Kilpailijat pyöräilevät asfaltoidulla maantiellä. Keskustan läpi pyöräiltäessä on risteyksiä, mutta muuten reitti on selkeä ja turvallinen. Reitin varrella on liikenteenohjaajia. Pyöräosuuden voi ajaa millä tahansa pyörällä.

Pyöräilyn jälkeinen juoksuosuus kierretään kisasta riippuen joko puolimatkana tai yhtenä kierroksena tasaisella asfaltilla.  Reittien varrella on tarjolla urheilujuomaa ja vettä.

Joukkuekisa

Kokeile-, Kunto-, ja Perusmatkoilla on myös joukkuekisavaihtoehto. Joukkueessa tulee olla vähintään kaksi urheilijaa, sukupuolella ei ole merkitystä. Joukkuekisassa yksi jäsen ui, yksi pyöräilee ja kolmas tai toinen jäsen juoksee.

Myös uimahalli Kuohu on mukana triathlonissa: siellä järjestetään omana tapahtumana uimahallitriathlon.

Aikataulu:

Perjantai 7. elokuuta:

  • Kisakeskus auki kello 18–20.

Lauantai 8. elokuuta:

  • Kisakeskus aukeaa 8.00.
  • Kisainfo Puolimatka kello 9.45.
  • Puolimatka starttaa kello 10.

Palkintojenjako alkaa, kun kaikki kilpailijat ovat maalissa.

Sunnuntai 9. elokuuta:

  • Kokeile-triatlonin info vaihtoalueella kello 11.45. Lähtö kello 13.
  • Kunto-triatlonin info vaihtoalueella kello 13. Kello 13.15 lähtö.
  • Kokeile- ja Kunto-triatloneiden palkintojenjako noin kello 14.45.
  • Perusmatka-triatlonin info vaihtoalueella kello 15.15, lähtö kello 15.30. Palkintojenjako tapahtuu, kun kaikki ovat maalissa.

Kangasala Triathlonin verkkosivut tarjoavat tarkemmat yksityiskohdat ja hinnat otteluihin osallistumiselle.