Luopioisten torilla ollaan elonkorjuutunnelmissa

Luopioisten torilla on lauantaina 5. syyskuuta elonkorjuuteemaista toimintaa.

Tapahtumien päivänä, lauantaina 5. syyskuuta on Luopioisten torilla elonkorjuuteemaista toimintaa. Aikaisimmat voivat tulla jo aamukahdeksalta, ja leppoisaa hyörintää jatkuu iltapäiväkahteen. Torin luonnikkaasta tunnelmasta ja mainioista antimista nautiskelu on sopiva keidas ja tankkauspiste vaikkapa Pälkäneen messukohteita kiertäville. Jatkoksi voi vielä poiketa Kukkia-talon avajaisissa. Monipuolisten tuotteiden lisäksi elonkorjuutorille tulee paljon ajankohtaista asiaa, joista kukin voi poiketa keskustelemaan, kyselemään ja katselemaan.

Hilmuskan puolesta ovat puikoissa Pirkko ja Leena. Heidän avullaan saa tottumatonkin langanpäästä kiinni ja siitähän voi syntyä vaikka villaa ylle, niin ettei pääse vilu yllättämään. Innokkaille arvuuttelijoille on Päivillä suuri kurpitsa, jonka painon lähimmäksi arvannut tullaan palkitsemaan mukavasti. Eikä onnenkalastelu siihen lopu: Iivon leivällä voi laittaa arvat 12 hengen täytekakun perään. Lupasivat myös myydä 100 ruisleipää euron kappale (enintään 2 henkeä kohti). Ollin Atleetitkin ovat paikalla eikä kukaan vielä tiedä, mitä he kerivät päässään, lopputuloksena on luvassa jokin reilu haastekisa.

Vapaa-ajanasukas, tai yhtä lailla paikallinen, haluatko jatkaa jänskäämistä, vai annatko tarkkuuskaataja Juhon hoitaa riskipuut ennen syysmyrskyjä ja lumitaakkoja? Tarvitsetko hyviä neuvoja kasvimaan syyshuoltoon tai istutusten suojaamiseen? Syksyllä on myös hyvä aika laittaa perennat. Olisiko aika hemmotella itseään antamalla siivoojan hoitaa paikkojen talvikuntoon laittamisen vai otatko vain hyvät neuvot ja reippailet itse? Takkatunnelmointia ja messeitä löylyjä varten kannattaa ladata liiteri täyteen klapeja. Sitä ennen on kuitenkin viisasta nuohouttaa röörit auki. Iltapimeiden juhlistamiseen on tarjolla jätkänkynttilöitä. ”Mökit talvikuntoon” –ryhmän kanssa voit käydä pohtimassa ja sopimassa kaikkea tätä. Hyvät neuvot ovat nyt ilmaisia. Itsensä hoitamisesta saa tuntumaa Kalevalaisella jäsenkorjaajalta. Taidepläjäyksiäkin on toki luvassa. Merja Mattilan musisointia halutaan aina tulla kuuntelemaan ja sen välissä Rammari-Rami sivelee neulalla vinyylejä ja savikiekkoja. Kuuntelun lomassa vatsa kiittää, kun sinne lusikoidaan ruispuuroa ja lättyjä hyvällä kahvilla kyyditettynä.

Toripöytien kattaus on tälläkin kertaa runsas ja monipuolinen. On vihanneksia, leipää, vaatteita, koreja, kirpparitavaraa, tyrnituotteita, juustoja, taloustavaroita, puutuotteita ja ties mitä. Luopioisten torillehan tullaan aina innolla, joten valikoima samoin, kuin syysaiheiset tieto- ja neuvontapisteet, täydentyvät vielä kovalla tohinalla, joten koko komeus selviääkin vasta toripäivänä.

Torilta voi löytää syksyn satoa. Kuva: Mikko Tuononen