Kukkia-kvartetti tunnelmoi Aslak-klubilla Kuohijoella

Kukkia-kvartetti esiintyi viime lauantaina Aslak-klubilla Kuohijoen Venetsialaisten tapahtumassa. Esitys pidettiin ulkona, ja auringon laskun jälkeinen hämärän tulo loi erityisen tunnelman iltaan. Ohjelma koostui ranskalaisesta musiikista, tutuista ikivihreistä kappaleista ja valsseista.

Aslak -klubin pihan pöydät täyttyivät yleisöstä ja kvartetti aloitti ohjelman Moris Ravelin jousikvarteton ensimmäisellä osalla. Teoksen impressionistiset sävelkulut leikittelivät ympärillä olevan luonnon kanssa. Sen jälkeen kuultiin Erik Lindströmin svengaava Ranskalaiset korot ja Astor Piazzollan tulinen Libertango. Ensimmäisen jakson päätti Michael Giacchinon Married Life elokuvasta Pixar’s Up. Se oli illan ensimmäinen valssi ja muutama pari yleisöstä uskaltautui pihapiirissä tanssimaan musiikin tahtiin.

Kukkia-kvartetti esiintyi Kuohijoella viime lauantaina.

Toinen jakso alkoi klubin isännän Aslak Christianssonin ja kvartetin tunnelmoinnilla Joseph Kosman Kuolleista lehdistä. Illan jo pimetessä Aslak-klubin värikkäät valot antoivat satumaisen tehon kuunteluelämykseen. Valssit jatkuivat. Kukkian valssia ei tänä vuonna laulettu yhteislauluna, sillä ylemmältä taholtahan on suositeltu ihmisten välttämään kokoontumisissa yhteislaulua. Kauniin ja haikean Kukkian valssin sävelten tahtiin pääsi kuitenkin tanssimaan kuten Akselin ja Elinan häävalssinkin soidessa. Sitten olikin ohjelman viimeisen numeron aika. Päätöskappalena esitettiin jo viime vuoden Aslak-klubin klasariklubilta tuttu What a Wonderful World.

Aslak Cristianssonin ja Kukkia-kvartetin tunteikas esitys kirvoitti runsaat aplodit, ja kvartetti palkitsi yleisön vielä Charles Chaplinin Smile -kappaleella ja Married Life -kappaleen uusintaesityksellä.