Yhteiskoululla kerättiin eväitä reppuun – seitsemäs- ja kahdeksasluokkalaiset kiersivät rasteilla ja oppivat tärkeitä taitoja

Yhteiskoululla kerättiin eväitä reppuun torstaina.

Pälkäneen yhteiskoululla vietettiin viime torstaina hieman erilaista koulupäivää, kun seitsemäs- ja kahdeksasluokkalaisille järjestettiin Eväitä reppuun -päivä. Oppilaat kiersivät päivän aikana koululla ja koulun lähialueella sijainneilla rasteilla, joilla jokaisella oli päivän teemaan sopivaa ohjelmaa.

Kostia-areenan liikuntapisteessä pelattiin muun muassa polttopalloa, pääkirjasto Arkissa arvosteltiin kirjoja ja pelattiin minicurlingia, 4H:n järjestämällä rastilla pohdittiin yritysasioita ja Nuokkarilla tutustuttiin nuorisotilaan ja kunnan nuorisotyöhön. Paljon muutakin päivään mahtui: unelmoitiin ja mietittiin tulevaisuutta, puhuttiin terveellisestä ruokavaliosta ja pohdittiin kaverisuhteita ja sitä, miten hyviä kaverisuhteita pidetään yllä. Yhdellä rastilla puolestaan mietittiin asioita, jotka tuottavat itselle hyvää oloa.

Rasteilta koululaiset saivat mukaansa aina yhden kirjaimen, joka liimattiin ryhmien mukana kulkeneeseen, askarreltuun ”reppuun”. Kun kaikki rastit oli kierretty, kirjaimista muodostui sana ”ole valmis”.

– Oli onnistunut päivä. Siitä on tullut paljon positiivista palautetta niin oppilailta kuin rastipisteiden vetäjiltäkin, koulukuraattori Kirsi Andrejeff-Keränen summaa.

 

 

 

 

 

Koulukuraattorin, -psykologin ja perheohjaajan rastilta jokainen sai mukaansa oman Hyvän mielen treenivihkon. Nuoret voivat tehdä tehtäviä kotona, ja opettajat puolestaan voivat hyödyntää niitä myös tunneilla.