Koiruuksia Pytingillä – Juha Tyyskän valokuvissa poseeraavat koirat ja niiden omistajat

Pytingin kahvilassa Luopioisissa on esillä monenkirjava joukko helsinkiläisiä hännänheiluttajia. Juha Tyyskän valokuvissa poseeraavat koirat ja niiden omistajat. Koirien ulkoiluttajat –näyttelyssä koirat ja taluttajat on kuvattu kesken kävelylenkkiensä, ei studion lavasteissa. Monen eri rodun edustajat ovat ilmeikkäitä ja persoonallisia. Juha Tyyskä kuvasi koirakaverukset vuosina 2007–2008 asuessaan Pikku-Huopalahdessa Helsingissä.

– Rakastan koiria, minulla on niihin henkilökohtainen suhde, sanoo kahden kultaisennoutajan isäntä Juha Tyyskä.

– Muistuttavatko koirat omistajiaan vai toisin päin? Ehkä yhteiselo koirien kanssa saa omistajatkin muistuttamaan lemmikeitään. Mielenkiintoista on myös miettiä, kumpi valitsee kummankin, omistaja koiran vai koira omistajan.

Tuukka ja Bablo.

Mustavalkoiset kuvat on otettu 9×12 palkkikameralla polaroidfilmille, jota ei enää monien kuvaajien suruksi valmisteta, digikameroiden syrjäytettyä vanhat hyvät menetelmät.

Juha Tyyskä kertoo kävelyttäneensä koiriaan ja jutelleensa toisten koiraihmisten kanssa. Mielenkiintoisen parivaljakon kohdatessaan hän kysyi lupaa kuvaukseen ja sopi treffit, ilman omia koiria. Näin syntyi hauska ja kiinnostava kuvasarja koirista ja niiden ulkoiluttajista. Kuvat ovat nyt ensimmäistä kertaa esillä.

 

  • Juha Tyyskän valokuvanäyttely Koirien ulkoiluttajat
  • Pytingin kahvila, Mikkolan Navetan pihapiiri, Museotie 1, Luopioinen
  • Kahvila avoinna to-la klo 10–14.
Iiris ja Kressu.