Influenssarokotukseen pitää tänä syksynä varata aika – massarokotuksia ei koronan vuoksi järjestetä

Ajanvaraus influenssarokotuksille Pälkäneen ja Kangasalan terveysasemilla on alkanut. Edellisiltä vuosilta tuttuja, erillisiä rokotuspäiviä ei tänä vuonna koronan takia järjestetä, vaan influenssarokotusta varten varataan aika omalta terveysasemalta. Jokaiselle rokotukselle tulijalle tulee varata oma aika. Rokotusta voi myös pyytää terveydenhuollossa muun vastaanottokäynnin yhteydessä.

Ajanvaraus tehdään ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta https://mediaika.fi/kangasala/app. Ajanvarauksen voi tehdä myös puhelimitse äitiys- ja lastenneuvolan, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon tai oman terveysaseman aikuisneuvonnan terveydenhoitajan kautta.

Influenssarokotteen saavat kansallisessa rokotusohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, raskaana olevat naiset, kaikki 65 vuotta täyttäneet, alle 7-vuotiaat lapset, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri sekä varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset.

Maksuttomaan rokotukseen on oikeus myös henkilöillä, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa.

Influenssakaudella 2020–2021 rokotusohjelmassa tarjotaan pistettävää VaxigripTetra-rokotetta, jota voidaan antaa kaikille ikäryhmille sekä FluenzTetra-nenäsumuterokotetta 2–6-vuotiaille.

Rokotuksiin saapuville suositellaan kasvomaskin käyttöä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?