Pälkäneen Valokuitu siirtyy pian rakennusvaiheen jälkeiseen aikaan – uusi tilanne vaatii myös uusia tekijöitä 

Pälkäneen Valokuidussa mietitään jo kiivaasti tulevaa. Samaan aikaan kun runkoverkon rakennustyöt alkavat olla lähes valmiit, valmistaudutaan uuteen vaiheeseen.

– Runkoverkko saadaan valmiiksi vielä tämän vuoden puolella. Projekti on edennyt suotuisasti ja alittanut alkuperäiset kustannusarviot reilusti. Runkoverkon valmistumisen jälkeen liittymiä myydään ja toimitetaan normaalisti kiinteistöihin. Rakennustöitä tehdään myös tulevina vuosina, mutta ne ovat pääasiassa tilattujen liittymien toimituksia ja kytkentöjä tontin rajalta kiinteistöihin, Pälkäneen Valokuidun vt. toimitusjohtaja Peter Zeitlin kertoo.

Zeitlin jatkaa, että kun projekti valmistuu, on luontevaa muuttaa myös yhtiön toimintamallia projektin jälkeiseen aikaan sopivaksi. Vt. toimitusjohtajan tehtävänä onkin loppuvuoden aikana määrittää Pälkäneen Valokuitu Oy:n tulevaisuuden rakenne ja suunnitelmat vuodenvaiheesta eteenpäin. Lähiaikoina on edessä myynti- ja toimitusprosessin standardisointi ja jatkokehitys sekä kunnan roolin määrittäminen yhtiön toiminnassa.

– Tällä hetkellä valitsemme kumppania, jonka avulla standardisoimme toimintaamme: jatkossa, kun liittymätilaus tehdään, meillä on tehokas prosessi ja valmius toimittaa liittymä vakioidulla aikataululla. Tämä nopeuttaa toimitusaikoja ja parantaa laatua.

Valokuidun tavoitteena on olla jatkossa aiempaakin aktiivisempi toimija Pälkäneellä.

– Pyrimme tiivistämään yhteistyötä kunnan kanssa ja tekemään valokuidusta voimavaran kunnan houkuttelevuuden ja elinvoimaisuuden näkökulmasta. Nopeat valokuituyhteydet mahdollistavat monia asioita niin yritys- kuin yksityiselläkin puolella etätöistä aina verkkopelaamiseen, Zeitlin muistuttaa.

Uusia kasvoja

Uusi vaihe näkyy Pälkäneen Valokuidulla myös henkilöstövaihdoksina. Peter Zeitlin aloitti Valokuidun vt. toimitusjohtajana lokakuussa, ja hänen määräaikainen pestinsä päättyy vuodenvaihteessa. Aiempi toimitusjohtaja Esko Koskela jatkaa projektinjohtajana rakennusvaiheen loppuun saakka. Pitkäaikainen myyntikoordinaattori Antti Tirronen on puolestaan siirtynyt eläkkeelle, ja uutena myyntikoordinaattorina on aloittanut Jani Palokangas.

Pälkäneen Valokuidun myyntikoordinaattori Jani Palokangas muistuttaa, että liittymän avaaminen on kätevintä ja kustannustehokkainta silloin, kun runkoverkkoa vielä rakennetaan ja rakentajat ovat edelleen alueella. – Näin vastaan ei tule sitä jälkirakentamisen haittapuoleen vertautuvaa ilmiötä, jossa uusi asfaltti tai jo suljettu kaivanto avataan uudestaan, Palokangas muistuttaa.

Palokangas on Valokuidusta se henkilö, jonka pälkäneläiset jatkossa todennäköisimmin näkevät valokuituverkkoon liittyvissä asioissa. Palokangas siirtyi Pälkäneelle turkulaisen Booth Group Oy:n palveluksesta, jossa hän työskenteli myynti- ja markkinointitehtävissä.

– Pälkäne on minulle entuudestaan tuttua seutua myös harrastusten kautta. Käyn talvisin laskettelemassa Sappeessa ja kesäisin moottoripyöräilen ympäri maakuntaa, Tampereella asuva Palokangas kertoo.

Liittymäasiakkaita Valokuidulla on rakennusvaiheen loppumetreillä useita satoja. Palokangas uskoo, että tulevaisuuden tavoite – liittymämäärän tuplaaminen – onnistuu nykyisessä yhteiskunnallisessa tilanteessa.

– Etätyöt lisääntyvät ja moni haluaa hyvän verkkoyhteyden myös vapaa-ajan asunnolle. Myös palvelut ja tv-kanavatkin siirtyvät tulevaisuudessa yhä vahvemmin verkkoon.


Kommentointi on suljettu.