Kolikoiden arvoitus selvisi – kolikot oli laitettu maahan metallinetsijöitä ilahduttamaan

Kerroimme viime viikon lehdessä (SHL 48/2020) metallinetsintää harrastavasta Juha Rauhamäestä, joka löysi Pälkäneen Pakanrannasta monen eri maan kolikoita. Nyt tarina kolikoiden takana on selvinnyt. Toimitukseen yhteyttä ottanut Kosti Majara kertoo, että hän oli jättänyt kolikot maahan metallinetsijöitä ilahduttaakseen.

– Asumme ihan Pakanrannan lähellä ja rannassa käy säännöllisesti etsijöitä. Menen aina joskus jututtamaan heitä, ja aika usein metallinetsijät kertovat, ettei ole löytynyt mitään tai on löytynyt korkeintaan pullonkorkkeja. Niinpä päätin alkukesästä haudata maahan kolikoita löydettäväksi. Veteen en niitä vienyt, joten en osaa arvioida, miten ne olivat joutuneet rantaviivasta poispäin, Majara kertoo.

Juha Rauhamäki löysi rannalta monen eri maan valuuttaa. Mistä eri maiden kolikoita on kertynyt sinulle, Kosti Majara?

– Olemme viettäneet talvet Espanjassa jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Meillä on ollut tapana lentää sinne aina välillä eri reittejä pitkin, joten kolikoita on sitten kertynyt näiltä matkoilta, Majara selventää.

 

Lue lisää:

Juha Rauhamäki löysi maahan hautautuneina pesetan, frangin, pennejä ja algerialaisen kolikon – ”miten ihmeessä ne Pälkäneelle ja uimarannalle ovat päätyneet?”