Roki sytytti torikuusen valot – joulukausi avattiin Luopioisissa

Roki Hailin tehtävänä oli sytyttää valot torikuuseen.

Luopioisten torin laidalla seisoo komea ja kaunis joulukuusi. Sen valot syttyivät yhteisessä joulunavaustilaisuudessa ensimmäisen adventin aattona. Sytyttäjämestarin kunniatehtävä lankesi tänä vuonna Roki Hailille.

– Ei ollut vaikeata, kirkokylän koulussa toista luokkaa käyvä poika sanoi.

Joulupukilla on ollut tapana vierailla Luopioisten joulunalustapahtumassa. Lauantaina napapiirin ukkoa ei torilla nähty. Seppo Kääriäisen arvelujen mukaan syynä saattoivat olla huonot keliolosuhteet ja vähälumisuus. Sen sijaan joulumuori oli paikalla, ei torilla, vaan Mikkolan Navetalla, jossa kävijöitä ilahduttivat myös Rautajärven koulun Tiernapojat.

Toritapahtumaan, ostoksia tekemään, tuttuja tapaamaan ja puheita kuuntelemaan, kertyi runsaasti ihmisiä pahentuneesta epidemiatilanteesta huolimatta.

Kirkonkylän koululla oli torilla oma joulukoju.

– Viimeksi, kun olimme tällä paikalla koolla laulamassa yhdessä Hoosiannaa, ei tiedetty, mitä on edessä, Janne Vesto viittasi puheessaan alkuvuodesta Suomeenkin levinneeseen koronavirukseen.

– Tästä joulusta tulee toisenlainen.

Someen kylistä hyvää sanomaa

Kuluneena viikonloppuna yrittäjät, yhdistykset ja seurakunta järjestivät joulunalustapahtumia eri puolilla Luopioisten aluetta. Lauantaina väki liikkui Luopioisten torilla ja Mikkolan Navetalla. Sunnuntaina ohjelmassa olivat Rautajärven joulumyyjäiset ja joulun avaus Aitoossa.

Luopioisten yrittäjien puheenjohtaja Sari Päätalolla olikin aihetta kehua Kukkian kylien toimijoiden aktiivisuutta torilla pitämässään puheessa.

– Meillä on täällä turvallinen yhteisö, jossa on hyvä yrittää, Päätalo kiitteli.

Yrittäjien puheenjohtaja muistutti myös kuulijoitaan paikallisten palveluiden käyttämisestä.

– Palvelut säilyvät vain, jos niitä käytetään, hän mainitsi ja kehotti kaikkia yhdessä tekemään Kukkian kylät houkutteleviksi levittämällä niistä somekanavissa hyvää sanomaa.

Torille ja sen laitamille kertyi runsaasti yleisöä.