Luopioisista löytyy jouluntuoksua ja lahjoja joka makuun

Pytinki on muuttunut taas joulun alla Joulutaloksi. Kädentaitajien myyjäisiä siellä vietetään 17.-22. joulukuuta.

Luopioisten Mikkolan Navetan pihapiirissä sijaitseva vanha kunnantalo eli Pytinki on pukeutunut jälleen jouluiseen asuun ja muuttunut Joulutaloksi. Tunnelmaa luovat sekä Kukkian Kädentaitajien toinen toistaan ihanammat ja kekseliäämmät, itse tehdyt tuotteet että kahvilan monet maistuvat herkut.

Kädentaitajilla on jo perinteisiksi muodostuneet myyjäiset 17–22. joulukuuta Pytingillä. Kahvila Pytingin yrittäjä Janiina Härkälä-Ali-Kippari on mukana leivonnaisten ja muiden paikallisten herkkujen kanssa. Kahvilaan on hankittu lähituotteita, niin jauhoja kuin mehujakin mukaan ostettaviksi. Pytinki onkin varsinainen lahjatalo näin joulun alla. Kahvilan vitriinit houkuttelevat ihanilla leivonnaisilla ja mukaan voi ostaa myös vaikkapa saaristolaisleipää tai joululaatikoita.

– Haluamme tänä erikoisena vuonna pitää joulun ihanasta perinteestä kiinni ja tuoda ihmisille joulutunnelmaa ja hyvää mieltä. Läheltä saa kaikkea mukavaa pukinkonttiin, Merja Vilmunen kädentaitajista toteaa.

Pytingin yläkerrassa saa myös hengenravintoa, sillä Muodonmuutoksia ry on perustanut sinne joulunaluspäiviksi pop up- taidemyyntinäyttelyn. Kannattaa siis kiivetä portaat ylös päästäkseen ihailemaan vaikkapa Merja Tanhuan kissoja tai Tiina Poutasen kaurista.

Joulutalo Pytinki on avoinna joulunalusviikolla 17.–22.12. kello 10–17.

Kädentaitajien myyjäisten lisäksi käsityötuotteita, lankoja ja paljon muuta löytyy Navetan puolelta Hilmasta & Olgasta.