Pikkolan liikuntapuisto saamassa padel-kentät ja hohtokeilausradan – kaupunki solmi sopimuksen urheiluhallihanketta eteenpäin vievän yhtiön kanssa Kangasalla

Ammattioppilaitoksen viereen pitkään kypsytelty liikuntahallihanke nytkähti askeleen eteenpäin Kangasalla, kun kaupunginhallitus hyväksyi yhteistyösopimuksen Kiinteistö Oy Kangasalan Liikunta- ja Urheiluhallin kanssa. Samalla hallitus teki yhtiölle tonttivarauksen Pikkolan alueelle.

Asemakaavan mukaan tontille saa rakentaa korkeintaan kolmekerroksisen, yhteensä 10 000 kerrosneliömetriä sisältävän rakennuksen ja toimintaa tukevia ulkokenttiä. Yhteistoimintasopimuksen mukaan tontille on tavoitteena rakentaa ensimmäisessä vaiheessa vähintään 3000 kerrosneliömetriä urheiluhallin osuutta ja 1000 neliömetriä ulkoliikuntatilaa. Laajentaminen ja lisärakentaminen huomioidaan jo liikkeelle lähdettäessä. Halli on tarkoitus suunnitella sekä päivä- että iltakäyttöön.

Hankkeen ensimmäinen vaihe sisältää alustavasti monitoimikentän palloilulajeille, useita padel- sekä sulkapallokenttiä, hohtokeilausradat ja monitoimisalin.

Sopimusalue varataan 28.2.2022 asti. Siihen mennessä toimija joko ostaa tai vuokraa koko rakennusoikeuden tai osan siitä markkinahintaisesti. Tontinluovutuksen yhteydessä toimija sitoutuu sovittavaan rakentamisvelvoitteeseen.

Pohjapiirrustusluonnos. Laajennusvaraus sisältää tässä vaiheessa lisäkenttiä ainakin salibandylle ja padelille.