Luopioisten yrittäjät jo viiden parhaan joukossa – Vuoden paikallisyhdistys valitaan tammikuun lopussa

 

– Viiden finalistin joukossa oleminen on meille jo voitto, iloitsee Luopioisten yrittäjien puheenjohtaja Sari Päätalo. Arkistokuva: Marja-Liisa Suomalainen.

Luopioisten yrittäjät on viiden finalistin joukossa Vuoden paikallisyhdistykseksi. Pirkanmaan yrittäjät ehdotti Luopioisia mukaan kilpailuun. Muut Vuoden paikallisyhdistys 2020 -finalistit alle sadan jäsenen sarjassa ovat Padasjoen, Joroisten, Savitaipaleen ja Tohmajärven yrittäjät.

– Viiden finalistin joukossa oleminen on meille jo voitto, iloitsee Luopioisten yrittäjien puheenjohtaja Sari Päätalo.

Jo viiden parhaan joukossa oleminen – mahdollisesta voitosta puhumattakaan – kirvoittaa yhdistysaktiivit juhlimaan, kun koronasta on päästy hiukan väljemmille vesille. Ensi syksynä yhdistykselle tulee täyteen 40 vuotta, joten noiden juhlien yhteydessä kelpaa juhlia tätäkin saavutusta. Luopioisten yrittäjissä jäseniä on 69.

Vuosittain tehtävä paikallisyhdistysarviointi toteutettiin marraskuussa. Tämän paikallisyhdistysten itsearvioinnin perusteella aluejärjestö eli Pirkanmaan yrittäjät ehdotti Luopioisten yhdistystä kilpailuun. Keskusjärjestön raadit karsivat ehdotuksista kolmeen kategoriaan viisi finalistia. Järjestön puheenjohtajisto valitsee finalistien joukosta voittajat, jotka palkitaan Vaikuttajafoorumin suorassa verkkolähetyksessä perjantaina 29.1.

Aktiivinen toimija

Luopioisten yrittäjät ovat toimineet aktiivisesti viime vuonnakin tarkoituksenaan parantaa yrittäjän arkea. Koulutukset, tapahtumat, vertaistuki ja verkostot kuuluvat asiaan.

– Facebookissa ja Instagramissa pidämme yllä Kiitos, kun ostat paikalliselta -teemaa. Paikallisten palvelujen säilyminen on elinvoiman ehto. HUB Kukkiatalo on parantamassa yrittäjän arkea ja alueen elinvoimaisuutta.

Hub Kukkiatalon lisäksi kantava voima viime vuonna oli Pälkäneen seudun yrittäjien hyvinvointihanke, jossa on keskitytty yrittäjien jaksamiseen. Pälkäneen yrittäjien kanssa viedään kevään mittaan eteenpäin myös Yhteisöjen Pälkäne -hanketta.

– Vireys kumpuaa aktiivisesta yhteisöstämme, mutta yksin emme olisi mitään. Kuntakin on tärkeä mahdollistaja.

– Luopioisten yrittäjien hallitus ansaitsee myös kiitokset. Kukkiatalon HUBia ei olisi ilman Seppo Kääriäistä ja Mirjami Vallia. Ja yhdistys tarvitsee toimiakseen jäseniä. Kiitos siis kaikille yrittäjien jäsenille, Päätalo lisää.

Luopioisten yrittäjille tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat lisäksi Luopioisten Säästöpankkisäätiö, Luopioisten Osuuspankki ja Pirkan Helmi.

Pirkanmaalla on 44 Suomen yrittäjien jäsenyhdistystä, ja alle 100 jäsenen yhdistyksiä koko maassa on 186.

Hub Kukkiatalo on iso elinvoimatekijä. Etätyö onnistuu tiloissa loistavasti. SHL, arkistokuva.