Talvinen Pälkäne kuudesluokkalaisten silmin: ”tämä talvi on ollut paras sitten vuoden 2009, vaikka lunta on tullut vasta vuodenvaihteen jälkeen”

Pälkäneläisen Kostian koulun kuudesluokkalaiset ryhtyivät Uutisten viikon kunniaksi toimittajiksi. Tässä koosteessa 6A-luokan oppilaat pohtivat jutuissaan, millainen paikka Pälkäne talvella on ja miten urheilu talvisin kunnassa luonnistuu.

Talviurheilulajien parissa Pälkäneellä

Pälkäneellä on hyvät paikat luistella, kuten Onkkaalan urheilukenttä, Haanloukkaan tekojää, Harhalan koulun kenttä ja monia muitakin kenttiä. Jääkiekkoa pystyy pelaamaan monissa paikoissa Pälkäneellä. Syrjänharjussa on hyvät ladut hiihdellä. Hyviä hiihtopaikkoja on myös Aitoossa, Sappeessa, Rautajärvellä ja Luopioisissa. Hiihtoladut ovat hyvin kunnostettuja.

Sappee on hyvä laskettelupaikka. Siellä on pienille lapsillekin sopivia rinteitä. Pulkkamäkiä löytyy ainakin Pikku-Sappeesta ja Sappeesta.

Monet luokat koulussa ovat jo luistelleet ja hiihtäneet liikuntatunneilla. Monet meidän luokkalaisemme ovat jo hiihtäneet, luistelleet ja lasketelleet vapaa-ajallakin.

Lisää tietoa näistä talviurheilupaikoista löytyy netistä.

Anni ja Ella

 

”Kiva, kun on tullut lunta”

Tämä talvi on ollut paras sitten vuoden 2009, vaikka lunta on tullut vasta vuodenvaihteen jälkeen. Haastattelimme muita luokkalaisia ja tässä heidän mielipiteitään tämän vuoden talvisäästä:

– Ihan jees, mutta pakkasta olisi saanut olla enemmän.

– Kun on paljon lunta niin on kivaa, mutta kun on märkää niin on ihan tyhmää.

– Ihan kiva, kun on tullut lunta, mutta jäät voi olla heikkoja joistain kohdista, niin ei uskalla mennä moottorikelkalla jäillä.

– Kiva, kun on tullut lunta ja pääsee tekemään lumihommia.

Omasta mielestämme talvi on ollut paras moneen vuoteen, koska lunta on paljon ja pakkasta tarpeeksi. Yhdessä vaiheessa lumi näytti sulavan, mutta nyt sitä tuli lisää. Pälkäneellä lunta on satanut keskimäärin 28 senttimetriä, paikoitellen polveen asti.

Tapio ja Leo

 

Pälkäneen talviurheilumahdollisuudet – mitä kuudesluokkalaiset ovat tehneet talvella?

Pälkäneellä voit luistella Haanloukkaassa tekojäällä ja Pälkäneen urheilukentällä. Syrjänharjussa on kaikille avoin valaistu hiihtolatu, jossa olemme liikuntatunnilla käyneet hiihtämässä. Syrjänharjussa saattaa joskus mennä moottorikelkkoja, joita kannattaa varoa.

25 kilometrin päässä Kostian koulusta on myös Sappeen laskettelukeskus, jossa pikaisen kyselymme mukaan luokaltamme kuusi oppilasta on ollut laskettelemassa. Sappeessa rinteitä on tällä hetkellä eli  28. tammikuuta 12 rinnettä auki. Sappeesta löytyy 14 kilometriä hiihtolatua ja pulkkamäki. Hyvä pulkkamäki ja laavu löytyy myös Pikku-Sappeesta, joka on Syrjänharjun hiihtoladun varrella. Lisätietoa talviurheilupaikoista saa esimerkiksi Pälkäneen nettisivuilta.

Tässä hieman haastatteluja:

Kuka olet ja mitä olet tehnyt tänä talvena?

– Olen Aaron ja olen luokalla 6A. Olen hiihtänyt ja lasketellut omassa pihassa. Olen myös luistellut Pälkäneen urheilukentällä, sekä Haanloukkaan tekojäällä. Ajattelin myös käydä pilkillä.

– Olen Aleksi ja luokalla 6A. Olen käynyt laskettelemassa Sappeessa ja luistellut Haanloukkaassa sekä kotona omatekoisella kentällä.

Ville ja Martti