Uuteen kaukaloon jo elokuussa – katso 360-kuva Kangasalan laajenevan jäähallin uumenista

Vielä on turha lähteä pukemaan varusteita Kangasalan jäähallin laajennusosan pukukoppeihin.

Kangasalan jäähallin laajennusosassa ei ole vielä tietoakaan jäästä, mutta  jäävuorojen ja sikäli tulojen osalta pohja on hyvällä mallilla. Vaikka toiminta uudessa hallissa on määrä saada käyntiin elokuun alussa, on kaikki vuorot jo käytännössä myyty.

Kangasalan Jäähalli Oy:n hallitukseen kuuluva Tapio Tulenheimo myöntää, että täyden varauslistan ja 750 000 euron valtionavustuksen kanssa hankkeen etenemissuunnitelmia oli helppo lähteä esittelemään myös halliyhtiön pääomistajalle eli Kangasalan kaupungille.

– Usein käy niin, että uusien tilojen myötä myös maksut nousevat, mutta meillä lähtökohtana oli, etteivät vuorojen hinnat nouse, Tulenheimo sanoo.

Jäähalliyhtiön Tapio Tulenheimo kävi tutustumassa hallin laajennustöiden etenemiseen.

Vuoroja jaettiin ensin Kisa-Eaglesin ja Voiton kanssa, ja lisäksi vuoroja hankkivat lopulta myös yhteistyöseuroina aiemminkin toimineet isot tamperelaisnaapurit Ilves ja Tappara. Myös Kangasalan kaupungille on varattu lisävuoroja, mikä merkitsee yleisöluistelumahdollisuuksien petraantumista nelinkertaisesti aiemmasta.

 

Muutakin kuin joustokaukalo

Millainen laajennusosa sitten on?

Se tulee sisältämään kuusi pukukoppia, joista kaikki ovat suurempia kuin isoin vanhan hallin nykyisistä pukukopeista. Lisäksi laajennusosassa on tilaa pienelle kuntosalille, muutama uusi varustekoppi ja harjoitushallille sopiva pieni seisomakatsomo, joka jättää tiloja myös oheisharjoitteluun esimerkiksi erillisellä juoksuradalla.

Uusi jää saa ympärilleen joustokaukalon, ja kaukalon päähän rakennetaan erillinen luistelualue, joka soveltuu maalivahtiharjoitteluun ja pienten lasten luisteluharjoitusalueeksi. Myös tälle alueelle tulee kaupungin asukkaille lisävuoroja. Uuteen halliin tulee myös lepopaikka jääkoneelle.

Helmikuun puolivälissä rakennus lähestyy valmistumisasteeltaan kuuttakymmentä prosenttia. Edessä ovat nyt pohjatyöt ja sisäasennukset; katto ehdittiin saada sopivasti juuri ennen runsasta lumen tuloa.

– Pakkanen ei ole juurikaan vaikuttanut rakentamiseen, kuten ei koronarajoitusten vuoksi tehty jäähallin osittainen sulkeminenkaan. Jälkimmäinen on toki näkynyt kassavirrassa. Onneksi halli on saatu avattua lapsille ja nuorille, ja aikuisharrastajilla on ollut mahdollisuuksia päästä ulkojäille, Tulenheimo sanoo.

Laajennusta urakoi paikallinen Rakennusliike J. Malm, joka oli rakentamassa myös alkuperäistä jäähallia 1990-luvulla. Kentän pohjan, jäädytyskoneiston ja muun erikoistyöt hoitavat niihin erikoistuneet urakoitsijat.

Parkkipaikat siirrettiin uuden hallin alta vanhan hallin itäpuolelle, ja ne myös jäävät käyttöön uuden hallin valmistuttua. Hallin eteläpuolelle tehdyistä pysäköintipaikoista hankkiuduttaneen eroon, mikäli pysäköintikapasiteetti näyttää riittävän ilman niitä. Uuden hallin länsipuolelle tulee uusi lähes 60 autopaikan alue, joka palvelee sekä Pikkolan koulua että jäähallia.