Voisiko Padasjoen malli toimia Kangasalan Kuohussa?

Padasjoella uimahallia voi nyt korona-aikana varata oman perheen käyttöön. Samaan ruokakuntaan kuuluvat padasjokelaiset voivat varata uimahallin tunniksi kerrallaan. Normaalien sisäänpääsymaksujen lisäksi yksityiskäytöstä veloitetaan 15 euron maksu. Sillä saa allasaikaa tunnin ja sen jälkeen puoli tuntia aikaa peseytymiseen ja saunomiseen.

Voisiko vastaava toimia Kangasalla, Kangasalan uimahalli Kuohun toimitusjohtaja Reija Kolehmainen?

– Padasjoen malli voi sopia poikkeusoloissa pienille uimahalleille muun toiminnan ohessa. Kuohussa on tällä hetkellä koululaisuinteja, eläkeläisten ja lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaita sekä lasten uimakouluja ja seuratoimintaa. Hiihtolomalla meillä on tarjolla lapsille uimahallikäyntejä pienryhmissä. Nämä ryhmät on pidettävä erillään toisistaan eli käytämme kaikkia pukuhuone- ja pesuhuonetiloja. Vapaita tiloja ei siten käytännössä ole esimerkiksi yksittäisiä perheitä varten, ottaen turvallisuustoimet huomioon.

Kolehmainen jatkaa, että yksittäisten perheiden tulo uimahalliin ei olisi myöskään taloudellisesti realistinen ajatus.

– Hallissa tarvitaan kuitenkin tällöinkin työntekijöitä eli ainakin uinninvalvoja ja mahdollisesti lipunmyyjä, sekä ajoittain siivooja ja huoltomies. Lisäksi pitäisi mahdollisesti lämmittää saunat.

Kolehmainen lisää, että Kuohussa pyritään jatkossakin järjestämään lapsille mahdollisuus tulla uimaan pienryhmissä, mikäli koronarajoitukset sen vain sallivat.

– Toivomme toki kovasti, että pandemia pian helpottaa ja pääsemme avaamaan hallin kaikille halukkaille, Kolehmainen toteaa.