Lähilauantailla pelastetaan paikallisia palveluita myös Pälkäneellä – ”Turvallisuusohjeita noudattaen voi tälläkin hetkellä asioida monissa paikallisissa liikkeissä tai hakea esimerkiksi noutoruokaa”

Lauantaina 20. maaliskuuta järjestetään historian ensimmäinen Lähilauantai. Valtakunnallisen kampanjan avulla Suomen Yrittäjät alue- ja paikallisyhdistyksineen haluaa muistuttaa, että tekemällä vastuullisia ostopäätöksiä jokainen voi vaikuttaa paikallisten palveluiden säilymiseen.

– Kehitämme aktiivisesti maakunnan elinvoimaa yhteistyössä kuntien ja paikallisten yrittäjien kanssa, mutta siitä huolimatta monin paikoin on jo arkipäivää, että tavanomaisiakin ostoksia ja palveluita joutuu hankkimaan kauempaa. Lähilauantai-kampanjalla haluamme herätellä kuntalaisia pohtimaan omien ostopäätöstensä vaikutuksia paikkakunnan elinvoimalle, elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen Pirkanmaan Yrittäjistä sanoo.

 

Koronakriisi korostaa vastuullisuutta

Alun perin Lähilauantaille suunniteltiin muun muassa toritapahtumia sekä yritysten avoimia ovia. Tämänhetkisessä koronatilanteessa suunnitelmat menivät uusiksi, mutta lannistua ei saa.

– Lähilauantai siirtyy nyt monen muun tapahtuman tavoin verkkoon. Me Pälkäneellä olemme haastaneet paikallisia yrityksiä kertomaan itsestään esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja muutenkin nostamaan paikallisen ostamisen tärkeyttä esiin omassa viestinnässään,  sanoo Luopioisten Yrittäjien puheenjohtaja Sari Päätalo.

– Turvallisuusohjeita noudattaen voi tälläkin hetkellä asioida monissa paikallisissa liikkeissä tai hakea esimerkiksi noutoruokaa. Meillä Pälkäneellä on myös monia mielenkiintoisia verkkokauppoja,  joista voi niin ikään ostaa turvallisesti – ja vastuullisemmin kuin kansainvälisistä verkkojäteistä, lisää Lumia Huhdanpää-Jais Pälkäneen Yrittäjistä.

Paikallisten yritysten tukeminen on erityisen tärkeää nyt, kun koronakriisi on vaikeuttanut yritysten toimintaa. Pelko on, että hyviä yrityksiä kaatuu turhaan, ja työpaikat ja palvelut katoavat.

 

Vaaliehdokkaille mahdollisuus jututtaa

Lähilauantai on myös osa Yrittäjien kuntavaaliohjelmaa ”Ei kuntaa ilman yrityksiä”. Valtaosa yritysten toimintaedellytyksiin vaikuttavista päätöksistä tehdään kunnissa, ja onkin tärkeää, että päätöksenteossa mukana olevat tahot ymmärtävät esimerkiksi yritysten merkityksen kuntien verotulojen kerryttäjänä.

– Lähilauantain myötä kannustamme myös kuntavaaliehdokkaita tutustumaan paikkakunnan yrityksiin ja kysymään suoraan, miten yritysten toimintaedellytyksiä voisi kehittää. Menestyvät yritykset tuovat kuntiin verotulojen lisäksi työtä ja hyvinvointia ja lisäävät paikkakunnan vetovoimaa, Virtanen muistuttaa.