Pälkäneen R-kioskin uusi kauppias on puhelias myyntitykki, joka satsaa hyvään asiakaspalveluun – korona on tuonut kioskeille uuden asiakaskunnan

Pälkäneen R-kioskin kauppias vaihtui maaliskuun alussa, kun Anne Helenius otti vetovastuun Piia Vainionpäältä. Vanha kauppias toimii uuden kauppiaan apuna vielä hetken, mutta lopettaa sen jälkeen ketjun palveluksessa. Vainionpää toimi Pälkäneen ärrän kauppiaana vuodesta 2015 alkaen.

Anne Heleniuksella on vastuullaan Pälkäneen R-kioskin lisäksi myös Valkeakosken Koskikaran ja Kangasalan R-kioskit. Helenius työllistää tällä hetkellä itsensä lisäksi seitsemän työntekijää.

– Tulin R-kioskiin myyjäksi vuonna 2006. Esimiesasemassa aloitin vuonna 2010 ja kauppiaana 2014, Helenius kertaa.

Helenius kertoo viihtyvänsä palvelualalla erinomaisesti. ”Myyntihenkiseksi höpöttelijäksi” itseään kuvaavalle kauppiaalle on parasta, kun saa palveltua asiakkaan hyvin.

– Siitä vaan tulee niin hyvä fiilis, kun onnistuu asiakaspalvelussa, Helenius miettii.

Helenius työskentelee fyysisesti eniten Valkeakoskella, jossa hän myös perheineen asuu. Kangasalan kioskista ison vastuun kantaa Heleniuksen tytär Ansku.

Pälkäneellä uusi kauppias suunnittelee työskentelevänsä ainakin päivän viikossa.

– Tulevaisuus sitten näyttää, onko tarvetta enempään vai vähempään.

Anne Helenius aloitti Pälkäneen R-kioskin kauppiaana maaliskuun alussa.

Vuosi koronan kanssa

Korona-aikanakin R-kioskin myydyimmät tuotteet ovat vanhat tutut: Veikkauksen pelit, kahvi ja kahvin kanssa myytävät suolaiset ja makeat palat. Korona-aika on kuitenkin tuonut kioskeihin uuttakin asiakaskuntaa.

– Selkeästi ihmiset ovat hakeneet meiltä aiempaa enemmän maitoa ja muita ruokatuotteita. Ehkä se johtuu siitä, että pieniä juttuja haetaan nyt mieluummin jostain muualta kuin isoista marketeista, Helenius arvelee.

R-kioskit ovat olleet avoinna läpi pandemian normaalisti. Aukioloajatkin on pyritty pitämään samoina kuin normaaliaikoina.

– Kyllä tässä on selvitty, vaikka aika ihmeellistä aikaa olemme eläneet nyt vuoden päivät. Toivon, että saamme olla avoinna edelleenkin normaalisti, mutta jos jokin aukiolokielto päättäjien taholta tulee, niin sitten totellaan tietysti sitä.

Vapaa-ajalla moottoriurheilua

Kauppiaana pitkät työpäivät ovat tulleet Heleniukselle tutuiksi.

– Vaikka joskus on toki väsynyt, toisaalta pitkät päivät ovat tietyllä tavalla myös yrittämisen suola. Pidän työstäni ja työn tekemisestä. On mahtavaa saada toimia työnantajana erityisesti nyt, kun eletään poikkeuksellisia aikoja.

Vapaa-ajallaan Helenius perheineen harrastaa moottoriurheilua. Heleniuksen mies toimii moottoripyörien parissa yrittäjänä, ja perheen 4-vuotias kuopus on innokas kokeilemaan kaikenlaisia moottorilla kulkevia menopelejä. Perheen isommat lapset ovat nyt 20- ja 17-vuotiaita.