Poliisi kaipaa yhä vihjeitä kolaroineen pakettiauton liikkeistä – ”ainekset paljon pahempaan olivat olemassa”

Mopoauton kuljettajan selviytyminen vähillä vammoilla viikonloppuna tapahtuneessa peräänajossa oli olosuhteisiin nähden hienoinen ihme. Pakettiauton kuljettaja ajoi kovalla vauhdilla mopoauton perään Lahdentiellä Kaivannon edustalla, mikä johti mopoauton suistumiseen tieltä. Se oli vähällä sinkoutua läheiseen järveen. Mopoauto romuttui täysin.

– Näin jälkeenpäin voi sanoa, että mopoauton kuljettajan selviytyminen lähes ehjin nahoin oli kyllä hieno uutinen, toteaa rikoskomisario Vesa Järvenpää Kangasalan poliisiasemalta.

Pakettiauton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausainerikoksesta. Nyt on myös varmistunut, että pakettiauto oli otettu luvattomasti käyttöön, joten rikosnimikkeenä on lisäksi moottoriajoneuvon luvaton käyttöönottoepäily.

Vesa Järvenpään mukaan varteenotettavia vihjeitä pakettiauton liikkeistä ei vielä ole yleisöltä tullut. Niitä voi yhä ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi. Epäilynä on, että pakettiauto on jo ennen kolaria ajellut holtittomasti ja kovaa.

Onnettomuus tapahtui perjantain ja lauantain välisenä yönä kahden aikaan, kun pakettiauto lähti ohittamaan rekkaa ja ajoi ohituksen jälkeen samaan Pälkäneen suuntaan ajaneen mopoauton perään. Mopoautossa ei ollut muita kuin kuljettaja. Hänet vietiin tarkastettavaksi Acutaan.

Pakettiautossa oli kuljettaja ja matkustaja, joista kumpikaan ei loukkaantunut.