Onkkaalan VPK:n tilat uusiutuivat täysin

Onkkaalan vpk:n uudistuneissa tiloissa kelpaa. Lampunvarjostimet on tehty vanhoista palosangoista. Kuvat: Jari Nurkkala.

Onkkaalan VPK halusi parantaa yhdistyksen henkilöstön oleskelutiloja ja tuoda viihtyisyyttä asemalle. Vuonna 1964 valmistunut laajennusosa oli remontoitu edellinen kerran noin 20 vuotta sitten. Tilat olivat sokkeloisen epäkäytännölliset ja ahtaat.

– Nyt kahdesta huoneesta ja varastotilasta tehtiin yksi avara ja valoisa tila. Minikeittiö saatiin mahdutettua pieneen varastokoppiin, sanoo Onkkaalan VPK:n hallituksen puheenjohtaja Jari Nurkkala.

Nyt tilassa voidaan pitää yhdistyksen kokouksia, kuunnella musiikkia ja katsella televisiota. Koulutuskäyttöönkin se sopii hyvin.

Myös parille kesän aikana tulevalle kuntolaitteelle on jätetty sopivasti tilaa. Näin korona-aikana jopa nuoriso-osaston harjoitukset on pidetty tiloista etänä.

Nurkkalan mukaan yhdistyksellä on alkukesästä vapautumassa vuokrattavia tiloja.

Paikallisista apua

– Purkutyöt suoritimme talven aikana itse, ja remontointiin käytimme paikallisten yritysten apuja. Muutamat pienet yksityiskohdat ovat oman miehistömme käsialaa, esimerkiksi kirveshylly ja lampunvarjostimet, jotka on tehty vanhoista palosangoista.

Nurkkala toteaa lopuksi, että jos on kiinnostunut palokuntatoiminnasta, mukaan on tervetullut.

– Osaamisellasi ei ole väliä, sillä koulutus tulee harjoittelun ja kurssien kautta. Yhteystiedot löytyvät netistä.

Normaaliaikana harjoituksia pidetään joka maanantai kello 18, jonne voi aina tulla mukaan tutustumaan.

Kirveshylly on oman miehistön käsialaa.