Pikku-Sappeen alueelle on tulossa frisbeegolfrata – valmistuu viimeistään elokuussa

Pälkäneellä voi pian pelata frisbeegolfia kuudella eri kentällä.

Viime syksynä lakkautetun Harhalan koulun ympäristöstä on siirretty pois frisbeegolfkoreja ja niille on etsitty uutta sijoituspaikkaa Onkkaalan alueelta. Sopiva paikka on löytymässä Syrjänharjusta, jonne valmistuu uusi frisbeegolfrata mahdollisesti vielä tämän kesän aikana. Rata sijoittuu Pikku-Sappeen alueelle Taustialantien varteen.

Rata sijoittuu sekä kunnan että seurakunnan omistamille maille. Kirkkoneuvosto on antanut luvan maansa käytölle frisbeegolfharrastuksen käyttöön.

Heittoväyliä radalle tulee 12. Heittokorien väylät on suunniteltu olemassa oleville hakkuu-urille ja alueille, joista ei tarvitse kaataa puita. Väyliltä raivataan aluskasvillisuutta ja hakkuujätettä, jolloin liikkuminen on reiteillä helpompaa.

Kunta on pyytänyt koritoimittajalta tarjousta uusista maalikoreista ja opasteista. Radalle tarvitaan seitsemän uutta koria. Liikuntatoimi rahoittaa tarvikkeiden hankinnat omasta talousarviostaan. Kokonaiskustannus on noin viisi tuhatta euroa, kun korien ja taulujen lisäksi huomioidaan heittolavojen materiaalikulu.

– Rata pyritään saamaan heittokuntoon viimeistään elokuuksi. Koritoimittajalla on ilmeisesti hieman toimitusvaikeuksia ja ruuhkaa. Meiltä siis puuttuu vielä muun muassa osa koreista ja väyläkartat, Pälkäneen liikunta- ja vapaa-aikasihteeri Petri Ketola kertoo.

 

Sydän-Hämeen frisbeegolfratoja:

Pälkäne:

  • Karhunmaa, Kalastajantie 9. Peltorata/puistorata. Perustettu 2014.  Väyliä 6. Maasto tasaista.
  • Kirkonkylän koulu, Luopioinen, Rajalantie 9. Puistorata. Perustettu 2009. Väyliä 4. Maasto tasaista.
  • Luopioisten urheilukenttä/kuntorata, Leikkuuhuoneentie. Metsärata. Perustettu 2017. Väyliä 9. Mäkinen, paljon korkeuseroja.
  • Sappee Disc Golf Park. Sappeenvuorentie 200. Metsärata. Perustettu 2007. Väyliä 21. Kumpuilevaa maastoa.
  • Rautajärven koulu, Rautajärventie 16. 4 väylää.

Kangasala:

  • Ranta-Koivisto, Atrakuja. Puistorata. Perustettu 2012. Väyliä 9. Maasto kumpuilevaa.
  • Kangasalle on suunnitteilla uusi frisbeegolfrata Kortekummun asuinalueen tuntumaan.
  • Lähteet: Pälkäneen kunta ja frisbeegolfradat.fi