Sappeenvuoren laella kiipeillään kesällä puissa ja liu’utaan vaijereilla – seikkailupuisto avaa ovensa heinäkuun alussa

Sappeen matkailukeskuksessa on täysi tohina päällä toukokuun viimeisellä viikolla. Huipun palvelurakennusten ja pääparkkipaikan liepeillä näkyy paljon työmiehiä ja puutavaraa. Iso nosturi kurottaa kohti korkeuksia.

Sappeen matkailukeskuksen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen ja rinneliiketoimintajohtaja Kosti Puurunen seuraavat tohinaa tyytyväisinä. Rakenteilla on seikkailupuisto, johon odotetaan ensi kesänä jopa 15 000 matkailijaa.

– Seikkailupuiston rakennustyöt aloitettiin viikko sitten, ja valmista tulee kesäkuun toisella viikolla, Puurunen kertoo.

Investointi on suuri, sillä puiston toteuttamisen kokonaisbudjetti vuokraamon laajentamisineen ja alueen maisemointeineen on noin 800 000 euroa. Sappee toteuttaa hanketta yhdessä maailman suurimman seikkailupuistovalmistajan, saksalaisen Faszinatour-yhtiön kanssa. Uuden toimintamuodon myötä Sappeeseen syntyy myös uusia, ympärivuotisia työpaikkoja.

Kosti Puurunen (vasemmalla) ja Jouko Poukkanen rakentuvan seikkailupuiston alueella. Taustalla rakentuu base jump -piste.

Ajatus seikkailupuistosta on itänyt jo kauan, Poukkasen mukaan ainakin kymmenen vuotta.

– Nyt aika oli oikea ja alueen puustokin tarpeeksi vahvaa, jotta puihin voi rakentaa kiipeilyratoja, Poukkanen toteaa.

Radan rakentamiseen käytetään lehtikuusta. Puulaji on kestävä ja sietää hyvin erilaisia sääoloja. Rakentaminen tehdään siten, että yläilmoihin rakennettavat radat eivät vahingoita alueen puustoa.

Pirkanmaan suurin kiipeilypuisto

Seikkailupuistoon tulee 12 rataa, joissa on yli 130 tehtävää ja yli 30 vaijeriliukua. Hurjapäät pääsevät testaamaan uskallustaan base jump -pisteellä eli vapaassa pudotuksessa reilun kymmenen metrin korkeudesta.

Kiipeilyalueesta tulee kertaheitolla Pirkanmaan suurin.

– Olemme satsanneet erityisesti vaijeriliukuihin, eli niitä on tulossa paljon, Puurunen lisää.

Sappeen matkailukeskus toteuttaa seikkailupuiston yhteistyössä saksalaisen Faszinatour-yhtiön kanssa.

Kiipeilijät etenevät yläilmoissa koko ajan vaijeriin kiinnitettyinä, joten kiipeily on kaikenikäisille turvallista. Ennen varsinaisille radoille pääsyä jokaiselle opastetaan harjoitteluradoilla, miten kiipeillessä toimitaan.

Poukkanen mainitsee, että kiipeily on sopivaa korona-ajan puuhaa: turvavälit toteutuvat luontaisesti, kun radalla liikutaan lähietäisyydellä vain oman porukan kesken. Lisäksi kiipeillessä käytetään aina hanskoja.

– Meillä on hyvä fiilis kesästä ja uskomme, että saavutamme kävijätavoitteemme heti ensimmäisenä kesänä.

 

Seikkailupuiston radat:

  • Kolme harjoittelurataa. Tehtäviä 8, liukuja 4.
  • Neljä perherataa. Tehtäviä 32, liukuja 13.
  • Viisi metsärataa. Tehtäviä 55, liukuja 18.
  • Extremeradat. Kaksi megaliukua + base jump.