Kangasalla ratsastetaan tänään auringonlaskuun – ensimmäinen Horse cruising night -tapahtuma kokoaa hevosharrastajia yhteen

Tänään kesäkuun ensimmäisenä päivänä kello 18 Kirkkoharjun näkötornilla voi kuulla kavioiden kopsetta. Kangasalan kaupungin ensimmäisessä Horse cruising night -tapahtumassa kokoontuvat hevoset ja hevosihmiset.

– Kaikki ovat paikalle tervetulleita. Toivomme, että tapahtumassa nähdään sekä harrastajia, että muuta yleisöä, sanoo Hevosvoimainen Kangasala -hankkeen projektipäällikkö Arttu Kotilainen.

Tapahtuma järjestetään ilman ennakkoilmoittautumisia, koska järjestämiseen ja osallistumiseen haluttiin matala kynnys. Toiveissa on, että tapahtuma juurtuisi Kangasalle, ja siitä tulisi esimerkiksi kuukausittainen perinne. Hevosten kanssa saapuvat ratsastavat paikalle haluamaansa reittiä liikennesääntöjen ja jokamiehenoikeuksien mukaisesti.

Tapahtuma on osa Business Kangasalan Hevosvoimainen Kangasala -hanketta, jonka tavoitteena on kehittää hevosmyönteisempää ilmapiiriä ja hevosista tunnetun kaupungin imagoa.