Kukkian kauppahalli on lähituotteiden uusi markkinapaikka

Luopioisten palvelutarjonta laajenee kesän mittaan entisestään, kun aivan keskustaan, Osuuspankin taloon, rakentuu kauppahalli. Halli on perustettu lähituotteiden myyntipaikaksi.

– Pitkään mietimme, miten kehittää alueen palveluja erityisesti loma-asukkaita ajatellen. Päädyimme kauppahalliin, jossa valikoimat vaihtuvat sesongin mukaan. Torin kasvava suosio kertoo, että hyvän kauppamme täydennykseksi tarvitaan lähituotteita tarjoavia palveluja, kertoo Leena Ilmola Osuuskunta Kukkian kasvattamosta.

Viime kesänä Kukkian kasvattamo pyöritti tilassa veneveistämöä, joka siirtyy kesän aikana yrittäjävetoisena Rautajärvelle. Tämän kesän pilotiksi valikoitui lähituotteiden myyntipiste.

– Alueen väkiluku yli kaksinkertaistuu kesän aikana. Palvelujen on parannuttava samassa suhteessa. Ainoastaan näin alueen elinvoima paranee, vakuuttaa Ilmola Kasvattamosta, jonka paikalliset yrittäjät perustivat uusia työpaikkoja luomaan.

Kukkian kauppahalli avataan lauantaina 12.6. kello 9. Jo nyt tiedetään, että tiloihin tulee ainakin jäätelökahvila, paikallisia juureksia, vihanneksia ja marjoja, kananmunia, karitsaa ja hunajaa. Halliin voi tuoda myyntiin myös vaikkapa itse tehtyä ruisleipää tai kasvimaan satoa. Valikoima elää tarpeiden ja tuotteiden mukaan. Lisäksi valikoimassa on paikallisesti tuotettuja tekstiilejä ja loma-asukkaille pesulapalveluja. Monet vapaa-ajan asukkaat ovat kaivanneet paikkaa, jossa voisivat pestä pyykkinsä.

Kauppahalli on kokeilu, jossa Kasvattamo palkkaa työntekijän ja tarjoaa kaikille halukkaille tuottajille – niin ammattilaisille kuin harrastajillekin – mahdollisuuden myydä palvelujaan.

– Tarkoitus on myös luoda kylän keskeisimmälle paikalle viihtyisä tapaamispaikka, johon voi tulla vaikka vain istuskelemaan. Hallin palveluvalikoimaa kehitetään sitä mukaa, kun nähdään mitä alueella tarjotaan ja tarvitaan.

Kauppahallin suojissa jatkaa myös viime kesän menestyshankkeen; Luopioisten ulkoilukylän toimisto. Seppo Kääriäinen kertoo, että myös ulkoilukylän toimistosta saa lainata ja vuokrata edellisen kesän tapaan kanootteja, polkupyöriä, veneen ja kaikkea muuta.

Päivi Loukamo